Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Επικίνδυνες καταστάσεις στο Βαμβακόπουλο

«Ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών μας» λένε προς κάθε αρμόδιο 120 γονείς και κάτοικοι της Λεωφόρος Καζαντζάκη στο Βαμβακόπουλο, καθώς η έλλειψη πεζοδρομίων σε ένα δρόμο πολύς μεγάλης κυκλοφορίας κάνει τη μετακίνηση των παιδιών προς και από το σχολείο τις πρωινές ώρες αλλά και για τις δραστηριότητες τους το απόγευμα πραγματικά επικίνδυνη.

Γονείς απευθυνόμενοι στα “Χ.Ν.” έδειξαν μια σειρά από σημεία του δρόμου από τον κόμβο του Κλαδισού, μέχρι και το δημοτικό κατάστημα όπου τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα και τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να περπατούν δίπλα στο δρόμο ή να περιμένουν το σχολικό λεωφορείο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα δρόμο μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, τα πεζοδρόμια περιορίζονται σε λίγα δεκάδες μέτρα στην περιοχή του κόμβου του Κλαδισού και σε μερικά ακόμα κοντά στο δημοτικό κατάστημα, ενώ ελάχιστα είναι και τα πεζοδρόμια που φτιάχτηκαν από ιδιώτες.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
«Επιθυμούμε να επισημάνουμε στη Δημοτική Αρχή Χανίων την πλήρη ανυπαρξία πεζοδρόμησης σε ένα από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους των Χανίων τη λεωφόρο Καζαντζάκη, μια κεντρική αρτηρία που αποτελεί κύρια πύλη εισόδου και εξόδου της πόλης των Χανίων. Γνωρίζεται ότι καθημερινά δέχεται τεράστιο όγκο οχημάτων κάθε είδους μιας και στη γύρω περιοχή δραστηριοποιούνται πάμπολλες επιχειρήσεις και μαγαζιά συμπολιτών μας. Στα γήπεδα που υπάρχουν αθλούνται ημερησίως περίπου 200 άτομα – πολλά εκ των οποίων μικρά παιδιά- τα οποία επιβιβάζονται και αποβιβάζονται πάνω στο δρόμο με όποιους κινδύνους αυτό επιφυλάσσει. Από αυτό το δρόμο βεβαίως περνούν και πολλοί τουρίστες για περιήγηση στον τόπο μας » λένε σε υπόμνημα τους τόσο προς το Δήμο όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Χανιών.
Παράλληλα υπογραμμίζουν πως οι ίδιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν «για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοπούλου, όπως και για τους μαθητές του Λυκείου Αλικιανού που στέκονται στην άκρη του δρόμου αναμένοντας τα λεωφορεία. Μια πρωινή βόλτα την ώρα που μαζεύονται τα παιδιά να πάνε στα σχολεία, είμαστε σίγουροι ότι θα σας πείσει για την έκταση του προβλήματος και θα καταλάβετε το φόβο και την αγωνία μας. Ανησυχούμε συνεχώς για την ασφάλεια των παιδιών μας βλέποντας κάθε μέρα τα όσα συμβαίνουν στη λεωφόρο Καζαντζάκη και που συχνά, μόνο από τύχη αποφεύγεται το χειρότερο. Το πρόβλημα βέβαια είναι γνωστό σε όλους από χρόνια, αλλά πέρα από ευχολόγια, λύση δεν έχει δοθεί. Απευθύνουμε έκκληση προς εσάς να μας ακούσετε και να πράξετε ότι χρειάζεται πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα όπως στο παρελθόν».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα