Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022

Επίκαιρη ερώτηση Συντυχάκη για την υποστελέχωση στο ΠΑΓΝΗ

Κατατέθηκε σήμερα 23/3 επίκαιρη ερώτηση του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ με θέμα «Για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, λόγω υποστελέχωσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ)».

Όπως αναφέρει αναλυτικά στην ερώτηση ο κ. Συντυχάκης «το ΠΑΓΝΗ ως το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης αλλά και της Νότιας και Ανατολικής Ελλάδας, εξυπηρετεί περισσότερους από 600.000 κατοίκους. Ως νοσοκομείο αναφοράς και εξαιτίας της εξελισσόμενης επιδημίας του κορονοϊού, της υποστελέχωσης, της έλλειψης υποδομών και της απουσίας ΜΑΠ, τα προβλήματα έχουν διογκωθεί και εμφανίζονται με ιδιαίτερη οξύτητα οι χρόνιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας, που εκφράζονται και στο ΠΑΓΝΗ.
Συγκεκριμένα, διαπιστώνονται οι διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού, η απουσία ΜΑΦ, η έλλειψη μονάδας λοιμωδών, ο περιορισμένος αριθμός κλινών ΜΕΘ, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού. Η ενίσχυση κρεβατιών ΜΕΘ, προέρχεται από τη συγχώνευση ή το κλείσιμο τμημάτων, ενώ αυτές οι κλίνες θέλουν εκπαιδευμένους και ενισχυμένους σε αριθμό εργαζομένους, που δεν καλύπτονται από τις όποιες προσλήψεις συμβασιούχων. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει επάρκεια υγειονομικού υλικού σε απαραίτητα μέτρα προστασίας των υγειονομικών (μάσκες, γάντια, στολές, αντισηπτικά), με αποτέλεσμα να δίνονται με το σταγονόμετρο. Οι 80 επικουρικοί εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί για το ΠΑΓΝΗ, είναι σταγόνα στον ωκεανό των πάνω από 400 κενών οργανικών θέσεων με βάση τους οργανισμούς του 2012.
Οι μαχόμενοι υγειονομικοί με όσα μέσα διαθέτουν, σε αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, εντατικοποίησης της δουλειάς – και κατά την περίοδο της κανονικότητας οφείλονταν 500 μέρες άδεια- καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη δημόσια υγεία.
Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, αντί να απολογηθεί για όλες τις ελλείψεις και καθυστερήσεις και αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να βρεθεί το νοσοκομείο έτοιμο στην πανδημία, με έγγραφό της καλεί τον πρόεδρο του σωματείου σε απολογία για την ανάδειξη των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που θα οξυνθούν περισσότερο μπροστά στην αναμενόμενη έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει:
Για την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού και την άμεση μονιμοποίηση όλων όσων ήδη εργάζονται στο Νοσοκομείο με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής και για να σταματήσει κάθε απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των εργαζόμενων.

Ο Βουλευτής
Συντυχάκης Μανώλης»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα