Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Επανεκλογή του Φώτη Κουβέλη

Με ποσοστό 81,2% επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. ο Φώτης Κουβέλης. Οπως ανακοινώθηκε χθες μετά το τέλος της καταμέτρησης ψήφισαν 958 μέλη εκ των οποίων 778 ψήφισαν τον κ. Κουβέλη, 169 λευκό και 11 άκυρο.
Ο Φ. Κουβέλης δήλωσε αμέσως μετά την επανεκλογή του ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα συνεχίσει να είναι παρούσα, πιο δυνατή, με υπεύθυνο πολιτικό λόγο και θέσεις καθώς η χώρα και η κοινωνία δικαιούνται να προχωρήσουν μπροστά, να ανασυγκροτηθούν και να αντιμετωπισθούν όλα εκείνα που έχουν οδηγήσει στην βαθύτατη κρίση την Ελλάδα και τους Ελληνες πολίτες. Επανέλαβε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα συνεχίσει με την ίδια ευθύνη την πορεία της στην πολιτική ζωή προσφέροντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα για να αλλάξει την πολιτική και για να κινηθεί η πολιτική σε προοδευτική κατεύθυνση στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη.

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Αυτόνομη θα κατέβει η ΔΗΜ.ΑΡ. στις ευρωεκλογές μαζί με όσες δυνάμεις θα συνεργαστούν μαζί της επανέλαβε εξάλλου ο Φώτης Κουβέλης, κλείνοντας τη τριήμερη συζήτηση στο 2ο Συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ. και απαντώντας ταυτόχρονα στη κριτική ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν συνδράμει στο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς όπως προτείνεται από την πρωτοβουλία των 58.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν μπορεί να μην έχει περιεχόμενο και άποψη για τις πολιτικές που χρειάζεται η χώρα και ασκούνται από την κυβέρνηση. Επίσης ο επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ. εξήγησε ότι δεν μπορούσε να πάει στη συγκέντρωση των 58 γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες αποφάσεις της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής. «Σκεφθείτε τι συμπεράσματα θα έβγαιναν για το λαό και το κόμμα εφόσον πήγαινα», αναρωτήθηκε και επέκρινε τα δύο μέλη της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής (Γεράσιμο Γεωργάτο, Σταύρο Λειβαδά), γιατί, όπως είπε, όχι μόνο υπέγραψαν το κείμενο των “58”, αλλά συμμετέχουν και στο πενταμελές συντονιστικό όργανό τους.
«Σεβαστή η δημοκρατική λειτουργία αλλά προϋποθέτει τον σεβασμό της συλλογικότητας σ’ όσα αποφασίζει το κόμμα», σημείωσε.
Σχετικά με τις επαφές του με την ηγεσία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι δεν συναντήθηκε με τον Μάρτιν Σούλτς γιατί δεν του ζητήθηκε αλλά συναντήθηκε με τον Χάνες Σβόμποντα και συζήτησαν τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου . «Είπε ότι θέλουμε τη ΔΗΜ.ΑΡ. στην Ομάδα και έχουμε δύο σοσιαλιστικά κόμματα που έχουν προέλθει από διάσπαση σε άλλη χώρα και δεν υπάρχει πρόβλημα».
Ακόμη απάντησε και στην κριτική ότι με τη στάση της πλειοψηφίας του κόμματος για την Κεντροαριστερά αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν φύγαμε από προσωπικό καπρίτσιο. Φύγαμε γιατί είχαμε μεγάλη διαφωνία και γιατί αυτό που φτιάξαμε η ΔΗΜ.ΑΡ., ανταποκρίνεται στο συμφέρον της χώρας. Ισχύει και δεν θα πάμε ξανά στο ΣΥΡΙΖΑ».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα