Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Επαγρύπνηση για τον λόφο Καστέλι

Τίποτε δεν έχει διευθετηθεί οριστικά ακόμη όσον αφορά το λόφο Καστέλι και χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση από τους τοπικούς φορείς, επισημαίνει το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ- Τμήματος Δυτικής Κρήτης, πολιτικός μηχανικός, Μιλτιάδης Κλωνιζάκης ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “onLine” στο podcast των “Χανιώτικων νέων” και στους Παρασκευά Περάκη και Ελένη Φουντουλάκη,
Όπως τόνισε ο κ. Κλωνιζάκης, η απόφαση που έλαβε πρόσφατα κατά πλειοψηφία το Δημοτικό συμβούλιο Χανίων για «Κοινωφελείς χρήσεις» για τα κτίρια ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι και «αμιγή κατοικία» για τον υπόλοιπο λόφο, όσον αφορά τις χρήσεις γης στην περιοχή, είναι απλά γνωμοδοτική.
«Το Δημοτικό συμβούλιο έλαβε υπόψιν του τη φωνή της κοινωνίας και όλα αυτά που είχαν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Τώρα ξεκινάει στην ουσία η διαδικασία γιατί αν το αφήσουμε και εφησυχαστούμε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μπορεί να το βρούμε μπροστά μας σε ένα επόμενο επίπεδο όπως στο αρμόδιο Υπουργείο. Άλλωστε το Δημοτικό συμβούλιο επί της ουσίας γνωμοδοτεί και οι ανώτερες επιτροπές μετά αποφασίζουν για την κατάληξη του θέματος. Βέβαια η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνεται υπόψη. Όμως δεν παύει να έχει γνωμοδοτικό ρόλο.
Ίσως σε ένα επόμενο στάδιο να γίνουν ενστάσεις. Εκεί φαντάζομαι, ότι το πολυτεχνείο και κυρίως η εμπλεκόμενη εταιρία θα κάνει την ένστασή της ώστε να αλλάξει την όποια απόφαση. Και δεν γνωρίζουμε ποιος θα εξετάσει τις όποιες ενστάσεις, γιαυτό καλό θα είναι να μην εφησυχαζόμαστε. Και να είμαστε έτοιμοι ότι ίσως σε ένα επόμενο επίπεδο η κοινωνία θα χρειαστεί να παρέμβει, ενδεχομένως και πιο δυναμικά».
Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε αυτούσια τη σχετική πρόταση της Ομάδας Εργασίας που είχε κατατεθεί το 2017 και του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Κρήτης για όλη την παλιά πόλη, εκτός από την ιδιοκτησία του Πολυτεχνείου για την οποία αποφάσισε κοινωφελείς λειτουργίες αντί την αμιγή κατοικία που είχε προτείνει η ομάδα εργασίας.

 

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου- Τμήματος Δυτικής Κρήτης, Μιλτιάδη Κλωνιζάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα