Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Eορτή της Αγίας Αικατερίνης 

Προεξάρχοντος του μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε χθες το πρωί ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην εορταζόμενη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στη Νέα Χώρα.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη χρονιά εορτάζεται ο Ιερός Ναός με νέο εφημέριο τον π. Δημήτριο Δερμιτζάκη που τοποθετήθηκε από τον μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό μετά την πρόσφατη χειροτονία του εις πρεσβύτερον την 29η Οκτωβρίου 2022 λόγω εκδημίας του π. Αποστόλου Διαμαντούδη.

Αγία Αικατερίνη«Από το 1992 που τέθηκε ο θεμέλιος λίθος ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στη δυτική πλευρά της Νέας Χώρας έχουν περάσει 30 χρόνια» υπογράμμισε το μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ευτύχιος Μανιουδάκης για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι «οι ανάγκες, όμως, της συνοικίας που όλο επεκτεινόταν ήταν η αφορμή να κτιστεί η εκκλησία της οποίας αν και οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί, τα εγκαίνια τελέστηκαν το 2014 και αποτελεί τον δεύτερο Ενοριακό Ιερό Ναό της συνοικίας. Η ιδέα να κτιστεί η εκκλησία ήταν της μακαριστής Μελπομένης Σπυριδάκη, κατοίκου της περιοχής που προσέφερε και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Ο  αρχικός χώρος που θα χτιζόταν ήταν 400 τετραγωνικά μέτρα και δωρήθηκε από τις κόρες της μακαριστής Αικατερίνης Νικολακάκη, αλλά στη συνέχεια αγοράστηκαν άλλα  800 τετραγωνικά μέτρα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα