Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Εορτασμός της Μάχης Δρομονέρου

Η επέτειος των 123 χρόνων της Μάχης του Δρομονέρου εορτάστηχε χθες με μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ζυμβραγού.
Η μάχη του Δρομονέρου ήταν μια σημαντική στιγμή της τοπικής ιστορίας και η έκβαση της μάχης αυτής, ήταν καθοριστική για την απελευθέρωση της Κρήτης.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της μάχης ,ανέφερε ότι “ …. έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία – όχι μόνο ως τιμή αλλά και ως μνήμη – και να εκφράζουμε μαζί την ευγνωμοσύνη µας για τη υπέρτατη θυσία τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι ..” τελειώνοντας πρόσθεσε ότι ο Δήμος συνειδητά αναδεικνύει όλες τις στιγμές της τοπικής ιστορίας, σε όλο το εύρος του προκειμένου,να λειτουργήσει ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην εκπαιδευτικός κ.Κουλετάκης Ανδρέας, ο οποίος με γλαφυρή και εμπεριστατωμένη αναφορά , αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Βουλευτής Κα Βαγιωνάκη Βάλια, οιΑντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης,κ. Ιωάννης Μαλακωνάκης & κ.Νικόλαος Δασκαλάκης, ο Διοικητής του ΑΤ Βουκολιών κ. Γεώργιος Λιάκος, ο πρώην Δήμαρχος Κολυμβαρίου Κος Π.Πολυχρονίδης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες