Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα του Μουσείου Τυπογραφίας ο Στέλιος Πέτσας

Εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Ως ένα ταξίδι στον χρόνο και την τέχνη της Τυπογραφίας περιέγραψε την περιήγησή του στο Μουσείο Τυπογραφίας “Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη” ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, συστήνοντας, παράλληλα, ανεπιφύλακτα σε όλους να επισκεφθούν αυτόν τον μοναδικό στο είδος του σε πανελλαδικό επίπεδο χώρο πολιτισμού.

Ο αναπ. υπουργός Εσωτερικών έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα
εκθέματα που αφορούν στην ιστορία της Τυπογραφίας αλλά και για την έκθεση της γραφής του Αντ. Παπαντωνόπουλου,
η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας ξεναγήθηκε στον χώρο από τον ιδρυτή του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη Γαρεδάκη

Ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε το Μουσείο το περασμένο Σάββατο το απόγευμα και ξεναγήθηκε στον χώρο από τον εμπνευστή και ιδρυτή του Μουσείου Γιάννη Γαρεδάκη και την υπεύθυνη λειτουργίας του Έλια Κουμή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποικιλία των εκθεμάτων και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας των παλιών τυπογραφικών μηχανημάτων, αλλά και τον μόχθο που απαιτούνταν για να τυπωθεί μια εφημερίδα ή μια οποιαδήποτε άλλη έκδοση σε περασμένες εποχές.

Ο κ. Πέτσας ενημερώθηκε αναλυτικά για τα εκθέματα του Μουσείου από τη διευθύντριά του, Ελια Κουμή

Ο κ. Πέτσας ενημερώθηκε αναλυτικά για τα εκθέματα του Μουσείου από τη διευθύντριά του, Ελια Κουμή

«Η επίσκεψη στο Μουσείο Τυπογραφίας είναι μια επίσκεψη στο παρελθόν αλλά και την τέχνη της τυπογραφίας. Μπορεί κανείς να διαπιστώσει πώς εξελίχθηκε αυτή η τέχνη από το 1400 μ.Χ. περίπου μέχρι και στις μέρες μας», σημείωσε, μιλώντας στα “Χ.ν.”.

Ως μία «μεγάλη δεξαμενή της ιστορίας» χαρακτήρισε το Μουσείο Τυπογραφίας ο κ. Πέτσας

Συνεχίζοντας ο κ. Πέτσας υπογράμμισε την ένταση της εργασίας που απαιτούνταν στα πρώτα βήματα της Τυπογραφίας αλλά και την επανάσταση που έφερε η τεχνολογική εξέλιξη στον κόσμο της τυπογραφίας: «Η τέχνη της Τυπογραφίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αντανάκλαση της ιστορίας μας. Μιας ιστορίας όπου οι ανθρώπινες κοινωνίες μπόρεσαν να διαδώσουν από γενιά σε γενιά πράγματα χρήσιμα που θα έπρεπε να παραμείνουν στη συλλογική μνήμη. Επομένως, συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους να το επισκεφθούν, να βουτήξουν σε αυτή τη μεγάλη δεξαμενή της ιστορίας μας και να αντλήσουν ωραίες ιδέες για το πώς μπορούν να συνεχίσουν τους αιώνες που έρχονται», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Πέτσας.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες