Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Εντυπωσιακές δημιουργίες από μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ

» Από υαλόμαζα

Στη δημιουργία ενός μεγάλου συλλογικού έργου από υαλόμαζα, το οποίο τοποθετήθηκε στην είσοδο του σχολείου προχώρησαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων.
Η δημιουργία έγινε στo πλαίσιo της εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο “Υαλόμαζα: Ένα άγνωστο υλικό στα χέρια των μαθητών” για το μάθημα της “Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων” της Α΄ τάξης, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Χατζηδάκη Ειρήνη και Κωτσάκη Ελένη. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ (ΜΝΑΕ) και το NOESIS, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.
Το σχολείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του, προωθεί εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα που συντελούν στην καλλιέργεια της συνεργασίας και της ομαδικότητας και συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός ευχάριστου και υγιούς παιδαγωγικού κλίματος.
Με την καθοδήγηση και υπό την εποπτεία του κυρίου Αποστολάκη Μανούσου, ο οποίος προσφέρει εθελοντικά την υποστήριξη και τη βοήθειά του, οι μαθητές κλήθηκαν να έρθουν σε επαφή με την υαλόμαζα, ένα εντελώς άγνωστο υλικό, και να κατασκευάσουν ένα έργο, που αποτελεί την ταυτότητα του σχολείου. Αξιοποιώντας το υλικό οι μαθητές αποτύπωσαν με ένα συμβολικό τρόπο το περιεχόμενο των δύο Τομέων, αυτόν της Μηχανολογίας και της Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας, τα μαθήματα των οποίων διδάσκονται στο σχολείο.
Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και προθυμία στη νέα πρόκληση και ανέπτυξαν ενεργή δράση καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Βγαίνοντας έξω από τα στεγανά της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με βιωματικό και πιο ουσιαστικό τρόπο με μια μορφή τέχνης και μπόρεσαν να εκφραστούν και να βιώσουν τη χαρά της δημιουργικότητας. Τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες, συνεργάζονται μεταξύ τους, αλληλεπιδρούν, επιλύουν προβλήματα που προκύπτουν και αναπτύσσουν τη φαντασία τους. Εκπαιδευτικοί και μαθητές συνειδητοποιούν την εκπαιδευτική, παιδαγωγική και καλλιτεχνική αξία της δράσης και ελπίζουν στη συνέχισή της.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα