Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Εντονότερα φαινόμενα στα νότια της Κρήτης

Προς την Πελοπόννησο και δευτερευόντως προς τα νότια της Αττικής δείχνει να εστιάζει η ανησυχία για έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα, με την Κρήτη να περιμένει μεν βροχές, χωρίς όμως ακρότητες, αλλά με μεγαλύτερη ένταση στα νότια του νησιού.

Στα παραπάνω συνοψίζεται η πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα, ο οποίος μίλησε χθες βράδυ στα “Χ.ν.” για τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με το καιρικό σύστημα που έχει θέσει σε επιφυλακή τις Αρχές.

Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται καιρικά φαινόμενα από τα νοτιοδυτικά των Χανίων με σταδιακή επέκταση στα ανατολικότερα και νότια τμήματα της Κρήτης. Στα βόρεια του νησιού, θα έχουμε πιο ήπια φαινόμενα, ενώ είναι δεδομένο ότι θα έχουμε μπόρες και μέσα στην πόλη των Χανίων.

Χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι και οι ισχυροί νοτιάδες στο βόρειο μέτωπο των Χανίων, εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ενδεχόμενες ριπές υψηλότερης έντασης.

Στα νότια του νησιού, αρχικά θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες, στα συνήθη επίπεδα για την εποχή. Θα μεσολαβήσουν κάποιες ώρες αστάθειας με διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως τα ξημερώμτα της Παρασκευής έρχεται η κορύφωση της κακοκαιρίας στην Κρήτη.

Αύριο λοιπόν, τα φαινόμενα δείχνουν να εστιάζουν στον νότο της Κρήτης και ιδιαίτερα προς το Τυμπάκι και πιο ανατολικά και θα εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Από το Σάββατο το πρωί θα έχουμε πάλι κάποιες βροχές, πιο ήπιες όμως. Ο κ. Λέκκας όμως προειδοποιεί: «Τα εδάφη θα έχουν κορεστεί από το διήμερο βροχών άρα θα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα ή κατολισθήσεις».

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη και παρουσία του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, Μανόλη Παραβολιδάκη καθώς και εκπροσώπων του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας εθελοντών κι όλων των εμπλεκομένων φορέων με την πολιτική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η συνεδρίαση έγινε στο πλαίσιο των προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Όπως επισημάνθηκε, όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Κλειστό σήμερα και αύριο το φαράγγι

Από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώθηκε ότι σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς λόγο των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων θα είναι κλειστός για τους επισκέπτες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες