Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Έντονες ανησυχίες

Ηδη ορατό στην αγορά το νέο κύμα ανατιμήσεων, έρχεται να δημιουργήσει έντονες ανησυχίες στους καταναλωτές για τη διάρκειά του.

Και μπορεί το οικονομικό επιτελείο να παρακολουθεί με προσοχή τούτο το κύμα ακρίβειας όχι μόνο στα καύσιμα, αλλά στο σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών που υποστηρίζουν το λεγόμενο “καλάθι της νοικοκυράς” και να ανακοινώνει πακέτα στήριξης και επιδοτήσεις, αυτό όμως δεν αρκεί για να καθησυχάσει τα νοικοκυριά για το τι μέλλει γενέσθαι, για το πως θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, τελικά, σε ένα σωρό υποχρεώσεις που καθημερινά δημιουργούνται.

«Έχουμε τους πόρους ανά πάσα στιγμή να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε για να περιορίσουμε τις συνέπειες από οποιαδήποτε κρίση», λέει το αρμόδιο Yπουργείο.

Και, παρά την επίσημη θέση ότι το φαινόμενο των ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες θα εξομαλυνθεί στο τέλος του χρόνου, το Yπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να αντιδράσει εκ νέου αν οι ανατιμήσεις ξεπεράσουν κάποια όρια, έχοντας -σύμφωνα με τις πληροφορίες- στα μελλοντικά του σχέδια παρεμβάσεις για να εξομαλύνει την κατάσταση, ειδικά για τα πλέον οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά.

Οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, και ο επερχόμενος χειμώνας ιδιαίτερα “θερμός”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα