Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Εντυπωσιακή προβολή κρητικών προϊόντων

Προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης είναι η συνέχιση ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων του νησιού και εκθέσεις όπως ο “Αγροτικός Αύγουστος” βοηθούν σε αυτό τόνισε εγκαινιάζοντας την 16η έκθεση χθες το βράδυ ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.
Και φέτος η εντυπωσιακή έκθεση φιλοξενείται στον χώρο της Δυτικής Τάφρου, με τη συμμετοχή περίπου 150 εκθετών, οι περισσότεροι από τους οποίους προβάλλουν τοπικά προϊόντα.
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων του νησιού μας. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την αιρετή Περιφέρεια στόχος μας ήταν να αναδείξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αγροτικών μας προϊόντων, αλλά και του τουρισμού», είπε ο κ. Αρναουτάκης, καλώντας όλους τους φορείς να συμβάλουν ώστε τα κρητικά προϊόντα «να πάρουν την αναγκαία πιστοποίηση ώστε να βρουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές του εξωτερικού».
«Αν δίναμε βραβείο καινοτομίας και πρωτοτυπίας, σίγουρα αυτό θα το έπαιρνε ο Δήμος Χανίων για την ευρηματικότητά του στο θέμα που θέλει να προβάλει για την κρητική χλωρίδα», ανέφερε ο κ. Αποστόλης Βουλγαράκης, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια στηρίζει εκθέσεις όπως ο “Αύγουστος”.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Τους συμμετέχοντες στην έκθεση και τους επισκέπτες της καλωσόρισε ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης. Ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως στο θέμα της έκθεσης “Η κρητική χλωρίδα: υγεία, διατροφή, τουρισμός” συνοψίζονται «οι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν χωρά, άλλωστε, αμφιβολία πως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, ο πρωτογενής τομέας, δηλαδή η αγροτική παραγωγή και η πλούσια χλωρίδα, που παρουσιάζει ο τόπος μας, την οποία εξετάζουν και ερευνούν επιστήμονες από όλο τον κόσμο σε μόνιμη βάση, είναι τομείς, που μπορούν να μας οδηγήσουν στον δρόμο της ανάπτυξης». Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στην παρουσία του “Αγροτικού Αυγούστου” σε  Αθήνα, Καλλιθέα, Πειραιά,   Θεσσαλονίκη, αλλά και στο εξωτερικό, στο Μόναχο της Γερμανίας, υπογραμμίζοντας πως «καταφέραμε με κεντρικό σημείο αναφοράς τα κρητικά ποιοτικά μας προϊόντα και σύνθημα “Από το χωράφι στο ράφι και από τον παραγωγό στην καταναλωτή” να προδιαθέσουμε τον καταναλωτή να απαιτεί να υπάρχουν τα προϊόντα μας στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων του κάθε Δήμου που φιλοξενούσε την έκθεσή μας. Βασική, άλλωστε, επιδίωξή μας ήταν να βρίσκονται τα κρητικά προϊόντα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία πώλησης στην Ελλάδα». Ο κ. Σκουλάκης ευχαρίστησε με συγκίνηση τους συνεργάτες του Στέλιο Ρίγλη και Λευτέρη Αμπαδιωτάκη για την οργάνωση της έκθεσης όλα αυτά τα χρόνια και κάλεσε τους πολίτες:
• Να επαναφέρουμε στο τραπέζι μας το κρητικό διατροφικό πρότυπο.
• Να καταναλώνουμε κατά προτεραιότητα αυτά που παράγουμε.
• Να στηρίζουμε τα αγνά και ποιοτικά τοπικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τις ντόπιες επιχειρήσεις και παραγωγούς.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε αρκετός κόσμος και εκθέτες και ανάμεσά τους ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Χ. Μαρκογιαννάκης, οι βουλευτές Μ. Βολουδάκης και Κ. Βιρβιδάκης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Χανίων και Κισάμου Τ. Βάμβουκας και Θ. Σταθάκης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. […] Χανιώτικα Νέα Tags:Κρήτη jQuery(document).ready(function($) { var url = 'http%3A%2F%2Fchaniaport.gr%2Fwordpress%2F%3Fp%3D9435'; // twitter jQuery.getJSON( 'ht'+'tp://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url='+url+'&callback=?', function (data) { //console.log(data.count); $('.ss-icon.twitter .count').text(data.count); } ); // facebook jQuery.getJSON( 'ht'+'tp://api.facebook.com/method/links.getStats?urls='+url+'&format=json', function (data) { //console.log(data[0].like_count); $('.ss-icon.facebook .count').text(data[0].like_count); } ); // linkedin jQuery.getJSON( 'http://www.linkedin.com/countserv/count/share?format=jsonp&url='+url+'&callback=?', function (data) { //console.log(data.count); $('.ss-icon.linkedin .count').text(data.count); } ); // Pintrest jQuery.getJSON( 'http://api.pinterest.com/v1/urls/count.json?url='+url+'&callback=?', function (data) { //console.log(data.count); $('.ss-icon.pinterest .count').text(data.count); } ); }); […]

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα