Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ένταξη της Βουλγαρίας στο ευρώ το 2022 «βλέπει» η Σόφια

Την πλήρη ένταξη της Βουλγαρίας στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, το νωρίτερο την 1η Ιανουαρίου 2022, «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από δηλώσεις που έκανε στο euronews, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Σόφια.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφιβάλλει κάποιος για την ομαλή μετάβαση της χώρας και την ένταξή της στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα», δήλωσε ο Βλάντισλαβ Γκοράνοφ.
Με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις οικονομικών παραγόντων, βάσει των οποίων οι τιμές στη Βουλγαρία θα αυξηθούν μόλις η χώρα ενταχθεί στο ευρώ, ο κ. Γκοράνοφ είπε πως πρόκειται για σκέψεις που βασίζονται σε «αχαλίνωτο σκεπτικισμό».

Σημείωσε δε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό οι τιμές των προϊόντων να καταγράφουν ανοδική πορεία, όταν προηγείται η αύξηση της τιμής παραγωγής. Πρόσθεσε επίσης ότι η Βουλγαρία θα έχει περισσότερα οφέλη από την ένταξή της στο κοινό νόμισμα και θα αποκτήσει ισχυρότερη θέση στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι στο Eurogroup της 12ης Ιουλίου 2018 η Βουλγαρία είχε κάνει το πρώτο βήμα για την ένταξή της στο ευρώ, μέσω της εισαγωγής στον μηχανισμό σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών “ERM II”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα