Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ενσυναίσθηση των Δανών και φιλότιμο των Ελλήνων

Είναι ευχάριστο και αποπνέει αισιοδοξία το γεγονός της ύφεσης των νέων κρουσμάτων και στην περιοχή μας! Οι λόγοι για την ύφεση αυτή έχουν αναλυθεί και γίνονται καθόλα αντιληπτοί από αυτούς που μπορούν και θέλουν να τους καταννοήσουν! Οφείλουμε να κοιτούμε μπροστά, να στοχεύουμε στην από κοινού αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων! Δεν γίνεται διαφορετικά!

Τις τελευταίες ημέρες, μία από τις πολλές λέξεις που έχουν κυριαρχήσει στην καθημερινότητά μας είναι και η “ενσυναίσθηση”! Με αφορμή την κατάρρευση ενός Δανού ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εθνικών ομάδων, είδαμε με προτροπή του αρχηγού της ομάδας των Δανών, όλα τα μέλη της ομάδας και υπό δύσκολες συνθήκες να προστατεύουν το μέλος της που χρειαζόταν βοήθεια. Έτσι, πληροφορηθήκαμε ότι στη Δανία υπάρχει ειδικό μάθημα για τις ηλικίες 6-16 ετών για την “ενσυναίσθηση”· τη δεξιότητα να κατανοούμε τα συναισθήματα του άλλου και όχι να τον κρίνουμε σύμφωνα με τις δικές μας πεποιθήσεις!

Τα παιδιά στη Δανία διδάσκονται μέσα από αυτή τη διαδικασία να συνεργάζονται και όχι να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο! Πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκινά ήδη από το προνήπιο και σταδιακά φτάνει έως και τις μεγαλύτερες ηλικίες πάντοτε μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας αυτής!

Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση!

Στην περίπτωση τη δική μας, κάποιος μπορεί να αντιπαρατάξει τη λέξη “φιλότιμο”, μία έννοια που δεν συναντάται σε άλλη γλώσσα και για την οποία πολύ χαιρόμαστε!

Ωστόσο, όσον αφορά στις παρούσες συνθήκες, χρειάζεται να “δουλέψουμε” με ομαδικότητα ώστε να μπορέσουμε να βγούμε το γρηγορότερο από τη δίνη που έχουμε περιέλθει!

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να συνδυαστούν και τα δύο “ενσυναίσθηση και “φιλότιμο” ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα