Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ένωση Αστυνομικών Χανίων: Αυστηροποίηση έγκρισης εκδηλώσεων

Την αυστηριοποίηση της έγκρισης πραγματοποίησης ιδιωτικών εκδηλώσεων ζητά μέσω ανακοίνωσής της και σχετικής επιστολής προς τη διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, την Π.Ο.ΑΣ.Υ., τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Νομού Χανίων, το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και τα μέλη της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, τον τελευταίο καιρό, γινόμαστε δέκτες έντονων παραπόνων από τα μέλη μας, για κατασπατάληση ανθρωπίνου και όχι μόνο δυναμικού, σε διάφορες ιδιωτικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν μέρος στο Δήμο Χανίων.
Εκδηλώσεις οι οποίες ως επί των πλείστων, γίνονται Σαββατοκύριακα με αποτέλεσμα το προσωπικό να καταπονείται και να διαταράσσεται ο υπηρεσιακός και οικογενειακός προγραμματισμός. Το ίδιο συμβαίνει αντιστοίχως και στην καθημερινότητα των δημοτών της πόλης μας, καθώς οι εκδηλώσεις αυτές απαιτούν αυστηρά μέτρα τροχαίας με πολύωρο κλείσιμο δρόμων και συνέπεια την αγανάκτηση των πολιτών και τα δυσμενή χωρίς λόγο σχόλια για την Αστυνομία Χανίων. Οι πολίτες εκφράζουν τα παράπονά τους στους συναδέλφους μας που βρίσκονται στους δρόμους και οι οποίοι είναι πλήρως αναρμόδιοι.
Ζητούμε την αυστηριοποίηση της διαδικασίας έγκρισης τέλεσης εκδηλώσεων ιδιωτών ή ιδιωτικών φορέων (μαραθώνιοι, ποδηλατικοί αγώνες, πορείες) από την πλευρά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων. Σε περίπτωση θετικής έγκρισης και πραγματοποίησης μίας ιδιωτικής εκδήλωσης, τότε να εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα όπως σαφώς αναφέρει η Κ.Υ.Α. 8004/21/2/15.03/2012 (ΦΕΚ Β΄-888/21.03.2012), η οποία προβλέπει στο άρθρο 1 παρ. 2 εδάφ. στ. ότι εάν κάποιος ιδιώτης επιθυμεί την παροχή υπηρεσιών από την Ελληνική Αστυνομία επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, αιτείται αυτών. Εάν η Φυσική Ηγεσία απαντήσει θετικά, τότε ο ιδιώτης οφείλει να καταβάλλει την αντίστοιχη ορισμένη εκ του Νόμου κοστολόγηση των υπηρεσιών των συναδέλφων μας και η οποία θα καταβληθεί στα Ταμεία τους.
Θα πρέπει να διαμηνυθεί στους ιδιώτες και τους ιδιωτικούς φορείς, ότι οι συνάδελφοί μας δεν είναι όργανά τους με σκοπό να πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις τους αλλά έχουν ως ιερή αποστολή την υπεράσπιση όλων των συμπολιτών μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα