30.8 C
Chania
Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025

Ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα Χανιά με 57 νέα τμήματα ένταξης

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ιδρύθηκαν 57 νέα Τμήματα Ένταξης στον νομό Χανίων καλύπτοντας ανάγκες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν τα εξής τμήματα:
•38 σε Νηπιαγωγεία
•3 σε Δημοτικά
•7 σε Γυμνάσια
•5 σε ΓΕΛ
• 4 σε ΕΠΑΛ

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης ενίσχυσης της Ειδικής Αγωγής στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, με το Υπουργείο να ιδρύει συνολικά 3448 νέα Τμήματα Ένταξης σε όλη την Ελλάδα για το 2025. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του +72% σε σύγκριση με τα προηγούμενα διαθέσιμα δεδομένα.

Σε γραπτή δήλωσή της, η Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνει: «Το 2025 γίνεται χρονιά-ορόσημο για την Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα. Με την ίδρυση 3.448 νέων Τμημάτων Ένταξης, ενισχύουμε έμπρακτα τη συμπερίληψη και τη στήριξη κάθε παιδιού. Η επέκταση σε όλες τις βαθμίδες αποτελεί σαφές δείγμα της δέσμευσής μας να μη μείνει κανείς πίσω. Συνεχίζουμε με σχέδιο, ταχύτητα και απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες κάθε μαθητή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα