Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ενημερωτική ημερίδα για τα ηλεκτρονικά βιβλία στο ΕΒΕ Χανίων

Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις όσον αφορά τα Ηλεκτρονικά Βιβλία και την Πλατφόρμα MyData της Α.Α.Δ.Ε. βρέθηκαν στο επίκεντρο ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Επιμελητήριο Χανίων.
Την ημερίδα διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χανίων και το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Εισηγητές ήταν οι Βασίλης Αντωνακάκης και Γιώργος Νικολουδάκης με συντονιστή τον Παύλο Μαρκαντωνάκη. Οι εισηγητές αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων & τη λειτουργία της πλατφόρμας.
Όπως εξήγησαν τα Ηλεκτρονικά Βιβλία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) αποτελούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις. «myDATA» (my Digital Accounting and Tax Application), είναι το όνομα της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία η Ανεξάρτητη Αρχή εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι η Πλατφόρμα «My Data», ποιες είναι οι απαιτήσεις της πλατφόρμας, τι χρειάζεται μια επιχείρηση για να προσαρμοστεί στο ”MyData”, το χρονοδιάγραμμα πρώτης εφαρμογής έτους 2021, τι πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις κτλ Αναλυτικότερα στα Χανιώτικα νέα της Πέμπτης…

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα