Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ενεργειακή αναβάθμιση για το κλειστό γυμναστήριο Ταυρωνίτη

Ο Δήμος Πλατανιά με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή σύμβασης για το έργο της ”Ενεργειακής Αναβάθμισης, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), για το κτίριο του κλειστού γυμναστηρίου Ταυρωνίτη” προϋπολογισμού 488.000,00 Ευρώ, από το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΚΑΠΠΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», κ. Κων/νο Κοκκινάκη

Οι δράσεις που προβλέπονται, έχουν ως στόχο την άμεση εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και τη δημιουργία υποδομών, με τις απαραίτητες εργασίες, για την ορθή τοποθέτηση και λειτουργία των συστημάτων που θα προμηθευτούν στα πλαίσια του έργου.

Ειδικότερα, στο κτίριο του κλειστού γυμναστηρίου Ταυρωνίτη, οι εργασίες που θα λάβουν μέρος αφορούν την αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων και υαλοπινάκων, με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και διπλό υαλοπίνακα, καθώς και την εγκατάσταση συστημάτων σκίασης. Επίσης, προβλέπεται η αντικατάσταση των υφιστάμενων θερμαντικών σωμάτων με fan coils, η εγκατάσταση δοχείου αδράνειας διπλής ενέργειας, αλλά και όλα τα απαιτούμενα υδραυλικά εξαρτήματα που θα συνεισφέρουν στην ορθή λειτουργία του συνολικότερου συστήματος. Επίσης η δημιουργία και λειτουργία του συστήματος θέρμανσης- ψύξης, καθώς και η μόνωση των σωληνώσεων του δικτύου. Τελος θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και άλλες παρεμβάσεις.

Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Το έργο είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και στον προϋπολογισμό του 2020.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα