Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Ενδυναμώνεται ο Ο.Α.Κ. μετά την κατάργηση της ΕΥΔΕ Κρήτης

«Η κατάργηση της ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων, που σηματοδοτεί τη μεταφορά του μοναδικού έργου που “έτρεχε” στο νησί και
-την επαναφορά- των εργαζομένων της στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.), βάζει τέλος σε μια στρεβλή κατάσταση και καθιστά τον Οργανισμό ένα παραγωγικό σύνολο με καθοριστικό ρόλο για την Κρήτη».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΟΑΚ Λευτέρης Κοπάσης, μιλώντας στα “Χ.ν.”, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού στο Ρέθυμνο.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, που έγινε στο Ρέθυμνο, ως μια κίνηση -όπως επισημάνθηκε από τη νέα Διοίκηση- υψηλού συμβολισμού για τον παγκρήτιο χαρακτήρα του Οργανισμού, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και οι νέες δυνατότητες που “ανοίγονται” για τον ΟΑΚ.
Ο κ. Κοπάσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κατάργηση της ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων βάζει “φρένο” στην πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων που υπήρχε στην υλοποίηση των έργων, με εξαίρεση των νέο ΒΟΑΚ στο τμήμα που αφορά τη μέθοδο της παραχώρησης. Παράλληλα, το νέο “στοίχημα” για τον Οργανισμό, σύμφωνα με τον κ. Κοπάση, έγκειται στην απορρόφηση έως και τριπλάσιου μεγέθους χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκούς πόρους που αφορούν τις “ουρές” του τρέχοντος ΕΣΠΑ, το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΠΔΕ κ.ά. κάτι που συνεπάγεται ταχύτερες διαδικασίες και ρυθμοί εργασιών από τον Οργανισμό.
Μιλώντας στα “Χ.ν.” για τις εξελίξεις αυτές, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Αρης Παπαδογιάννης επεσήμανε ότι ο Οργανισμός καθίσταται πλέον ένα σημαντικό εργαλείο για τους Δήμους που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια προκειμένου να μπορέσουν να μελετήσουν και να προωθήσουν συγκοινωνιακά έργα.
«Η κατάργηση της ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων και η επιστροφή των αρμοδιοτήτων στον ΟΑΚ ήταν ένα τεκμηριωμένο αίτημα που είχαμε ως νέα Διοίκηση προκειμένου να σταματήσει η απαξίωση του Οργανισμού», σημείωσε και πρόσθεσε ότι παράλληλα με την επιστροφή του προσωπικού από την ΕΥΔΕ στον Οργανισμό, ο ΟΑΚ δυναμώνει σημαντικά σε επίπεδο στελεχών.
Τόνισε, δε, ότι η επιστροφή του στελεχιακού δυναμικού δίνει τη δυνατότητα στον Οργανισμό, σε επίπεδο συγκοινωνιακών έργων και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ΠΕΔ Κρήτης, να βοηθήσει όλους τους Δήμους που δεν έχουν τεχνική επάρκεια.
Ο κ. Παπαδογιάννης αναφέρθηκε ακόμα στις συναντήσεις που είχε πρόσφατα στην Αθήνα και στις δυνατότητες που ανοίγονται μέσα από τη δρομολογουμένη συνεργασία του ΟΑΚ με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης αλλά και στις νέες προοπτικές που διαφαίνονται στον τομέα των Αθλητικών Υποδομών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα