Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ενδυναμού…

Πρόσφατα, βρέθηκα κοντά σε παλιούς συμφοιτητές και αλλοτινούς φίλους. Είχαμε χρόνια να βρεθούμε, αλλά η αγάπη παραμένει όπως τα χρόνια εκείνα δυνατή.
Μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά, να συζητήσουμε για τα τωρινά και να αναζητήσουμε τρόπους να προετοιμάσουμε τους δρόμους για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον. Πολυποίκιλα ψυχωφελής η πολύπτυχη κουβέντα μας, και όταν χωρίσαμε, πολλές ήσαν οι σκέψεις μου για όσα είχαμε πει και για όσα ζούμε κάθε στιγμή του δημοσίου και του ιδιωτικού βίου μας…
Πάμπολλα, το έχουμε γράψει και αλλαχού και άλλοτε, τα καθημερινά προβλήματα όλων των συγχρόνων μας ανθρώπων , ως μεμονωμένων ατόμων και ως μελών του κοινωνικού συνόλου. Για την επίλυσή τους, σίγουρα ωφέλιμες είναι οι συμβουλές των γονέων. Χρήσιμες και οι ορμήνιες των δασκάλων. Αξιόλογη είναι κι η συνεισφορά των γνώσεων και σημαντικά εφόδια θεωρούνται και η σθεναρή οικονομική κατάσταση και η ψυχοσωματική υγεία.
Το σημαντικότερο , όμως, όλων όσα πρέπει να έχει μαζί του στον καθημερινό αγώνα ο καθένας μας είναι η αληθινή και δυνατή πίστη στο Θεό. Η πίστη στο Θεό καθαρίζει τις ψυχές από τα δυσάρεστα και ανεπιθύμητα συναισθήματα, δυναμώνει τα σώματα και φωτίζει τα πνεύματα των ανθρώπων και τους στέκεται ως ασπίδα έναντι των κακών και ως όπλο διεκδίκησης των καλών μακριά από κάθε ψεύτικο και εφήμερο. Μια ματιά γύρω μας ανά πάσα στιγμή το αποδεικνύει.
Τις μέρες εκείνης της συνάντησης με τους λίαν αγαπητούς φίλους, λοιπόν, τούτο το εδάφιο από την Καινή Διαθήκη εφάνη μπροστά μου κατά την προσευχή μου. Η ευχή του Απόστολου Παύλου προς το μαθητή του Τιμόθεο και κατ’ επέκταση κάθε ανθρώπου προς τους συνανθρώπους του: Άκουσες, του λέει ο Παύλος του Τιμοθέου, το λόγο του Χριστού, πίστεψες στο Θεό και “ενδυναμού διά της Χάριτος της εν Χριστώ Ιησού” (2η προς Τιμόθεο επιστολή, Κεφ. 2, Παρ. 1) και ο Θεός την ευλογία, την εύνοιά του και τη δύναμη θα σου δώσει, την ψυχοπνευματική και τη σωματική, που χρειάζεται  για να αντιμετωπίσεις επιτυχώς όσα θα σου φέρει η ζωή, μη φοβάσαι!
Εσείς, αλήθεια, τι λέτε για όλα τούτα;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα