Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στα 1,2331 δολ.

Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2308 δολ. από το επίπεδο των 1,2386 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2331 δολ.
Θετικό παραμένει το κλίμα στις διεθνείς αγορές για το δολάριο καθώς οι δείκτες που ανακοινώνονται καθημερινά καταδεικνύουν το ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο κλάδος των υπηρεσιών αυξήθηκε το Νοέμβριο με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων εννέα μηνών. Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών πετρελαίου και της υποχώρησης της ανεργίας θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση της κατανάλωσης στις ΗΠΑ.
Από την άλλη πλευρά το ευρώ δέχθηκε πιέσεις εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τραπέζης.
Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 3 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου στο κλείσιμο της αγοράς υποχώρησε στο 7,79% από 7,82% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,75% να διαμορφωθεί στο 7,04% από 7,08% που έκλεισε χθες.
Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν οριακή υποχώρηση. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους μειώθηκε στο 0,328% από 0,3301% στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,254% από 0,2571% το εξάμηνο υποχώρησε στο 0,176% από 0,82% στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,081%. Τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διατηρήθηκε στο 0,022%.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα