Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,1244 δολ.

Έντονες διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε μέχρι το επίπεδο των 1,1098 δολ. για να ανακάμψει αργότερα στα επίπεδα του 1,1279 όπου και διαπραγματευόταν το απόγευμα. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1244 δολ.
Στην αγορά επικρατούσε νευρικότητα σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ωστόσο το κλίμα φαίνεται ότι άρχισε να βελτιώνεται μετά την ανακοίνωση του σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αποτυπώνεται σε δηλώσεις στελεχών μεγάλων επενδυτικών οίκων οι οποίες φιλοξενούνται σε ρεπορτάζ διεθνών πρακτορείων, η αγορά αποδέχεται τον ΣΥΡΙΖΑ όχι ως ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα, αλλά ως κόμμα που αντιτίθεται στην πολιτική λιτότητας.
Η δευτερογενής αγορά ομολόγων απεδείχθη ανθεκτική στην Κυβερνητική αλλαγή. Σύμφωνα με ανάλυση της UBS , μία κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα αποτελεί θετική εξέλιξη για τις αγορές. Σύμφωνα με την ίδια εξέλιξη μετά την πρόσφατη υποχώρηση στις τιμές των ελληνικών ομολόγων οι τίτλοι θεωρούνται πλέον “φθηνά”, γεγονός που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι επενδυτές. Παρά ταύτα πιέσεις δέχθηκε κυρίως το 3ετές ομόλογο με αποτέλεσμα η απόδοση του να αυξηθεί στο 11,7%.
Στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 22 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 19 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,97% από 8,42% που έκλεισε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,37% να διαμορφωθεί στο 8,60% από 8,90% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.
Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν οριακή άνοδο. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους αυξήθηκε στο 0,277% από 0,275%, στη διάρκεια των 9 μηνών αυξήθηκε στο 0,207% από 0,206% το εξάμηνο αυξήθηκε στο 0,138% από 0,141% στο τρίμηνο υποχώρησε στο 0,054% από 0,055%, ενώ το επιτόκιο στο μήνα αυξήθηκε στο 0,002% από 0,001%.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα