Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Ενδιαφερθείτε για τα προβλήματα της Κισσάμου

Κύριε διευθυντά,

η Κίσσαμος των ηρώων, η Κίσσαμος των επιστημόνων, η Κίσσαμος των αγροτών, η Κίσσαμος των εργατών, η Κίσσαμος των επαγγελματιών, η Κίσσαμος των επιχειρηματιών, η Κίσσαμος που όπου και αν σταθείς μοιράζει αξίες, λεβεντιές, γέννα καινούριους αγωνιστές σήμερα εν έτει 2021 βρίσκεται μοιρασμένη, αλλά όχι οι άνθρωποι μεταξύ τους, με τον περιβόητο νόμο Καλλικράτη – Κλεισθένη με αυτό καταφέρανε οι τότε κυβερνώντες, να κάνουν δύο στη μέση γεωγραφικά αυτή την όμορφη Κίσσαμο.

Εγώ, τώρα που ανήκω στο Δήμο Καστέλι Κισσάμου, θέλω να διαμαρτυρηθώ αλλά και να παρακαλέσω τους 4 βουλευτές του νόμου των Χανίων, τον αγαπητό φίλο περιφερειάρχη Κρήτης κύριο Αρναουτάκη, τον επαναστάτη αντιπεριφερειάρχη και φίλο Νικόλα Καλογερή να ρίξουν ένα βλέμμα στα προβλήματα του όμορφου και φτωχού, από τον παραπάνω νόμο, δήμου Κισσάμου.

Και τώρα φίλοι αναγνώστες θέλω λίγο να σταθώ στις ομορφιές του δήμου Κισσάμου, με ένα γενναίο δήμαρχο τον Γιώργη Μυλωνάκη αλλά και όλο το επιτελείο του που ομορφαίνουν με τις γενναίες προσπάθειές τους αξιοκρατικά όλες τις πρώην κοινότητες.

Με μια θάλασσα με αρκετές ομορφιές και με πολύ κόσμο να δραστηριοποιείται σε όλη την παραλία προς εξυπηρέτηση κάθε ντόπιου και ξένου επισκέπτη. Ο Δήμος Κισσάμου, εάν δεν κάνω λάθος, αποτελείται από 27 πρώην κοινότητες. Κάθε κοινότητα έχει γράψει την δικιά της ιστορία και προπαντός κατοικείται από ανθρώπους ντόπιους που θέλουν να κρατήσουν σαν κόρη οφθαλμού τα ήθη και έθιμα μας, την παράδοσή μας, τον πολιτισμό μας, την ορθοδοξία μας, την φιλοξενία μας, αλλά και την μεγάλη γενναιότητά τους από την εποχή του ‘12, του ‘21, του ‘40.

Γι’ αυτό και σήμερα, σε κάθε πρώην κοινότητα, ο επισκέπτης σαν δει μνημεία με τα ονόματα όλων αυτών που θυσιάστηκαν για περισσότερη Δημοκρατία, για περισσότερη Ειρήνη, για περισσότερη Ελευθερία, επιγραμματικά και χωρίς να παρεξηγηθώ θα επισημάνω δύο τρία από τα πολλά αρχαία που διαθέτει ο όμορφος Δήμος μας η Κίσσαμος. Ένα από αυτά είναι η αρχαία Ρόκκα όπως επίσης, η αρχαία Πολυρρήνια, η αρχαία Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι που σφαγιάστηκαν οι ήρωες από τους Τούρκους για να ζούμε εμείς σήμερα καλά. Όποιος τις επισκεφτεί θα αντικρίσει πρώην κοινότητες με ιερούς ναούς που φέρνουν τον κάθε επισκέπτη πιο κοντά στην ορθοδοξία μας.

Σε όλες τις κοινότητες υπάρχουν ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, βίλες που μπορεί ο κάθε επισκέπτης να διαλέξει ανάλογα το βαλάντιο του.

Και τώρα φίλοι αναγνώστες θέλω να θυμίσω ότι στο όμορφο Καστέλι μας εκτός από τον όμορφο δήμο μας που εξυπηρετεί καλόκαρδα κάθε δημότη του, θα βρείτε τον μητροπολίτη μας με την όμορφη Μητρόπολή μας, το Αννουσάκειο ίδρυμα, το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου που προσφέρει ασφάλεια στον κόσμο, την Πυροσβεστική μας υπηρεσία με τους αξιωματικούς και τους άντρες της, το Λιμεναρχείο μας, το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, ένα έργο του μακαριστού Σκουλάκη που δίνει σήμερα μάχη και σώζει ζωές χάρις στους ανθρώπους που το υπηρετούν· και τελειώνοντας τη μικρή περιγραφή μου, γι’ αυτήν τη μικρή Κίσσαμο θα ήταν λάθος όποιος επισκεφτεί αυτό τον δήμο να μην επισκεφτεί τον ανδριάντα που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του δημαρχείου, τον Άγιο Ειρηναίο Γαλανάκη να αγναντεύει ψηλά στον παρθενώνα το ηρωικό μοναστήρι, που για πολλά χρόνια προσεύχονται οι καλόγριές του για το καλό του τόπου μας και όχι μόνο. Έστω και τώρα στο τέλος πρέπει να αναφερθώ στα σχολεία σε όλες τους τις βαθμίδες με τους εξαίρετους δασκάλους μας και καθηγητές μας που παλεύουν νυχθημερόν για μια καινούρια γενιά Κισσαμιτών.
Με αυτό, κλείνω το δημοσίευμά μου και ζητώ συγγνώμη για τυχόν παραλήψεις μου.

Ο για τριάντα χρόνια πρόεδρος της όμορφης κοινότητας Χαιρεθιανών του δήμου Κισσάμου
Γεώργιος Θεοδωρογλάκης του Νικολάου

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες