Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Ενδιαφέρον από μαθητές για τις Στρατιωτικές σχολές (φωτ.)

Αυξημένο ενδιαφέρον για Στρατιωτικές σχολές έδειξαν πολλοί μαθητές που συμμετείχαν στην διημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στα Χανιά με συμμετοχή 150 ειδικών.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά με τη συνεργασία του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, της Ένωσης Γονέων, τη Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων και του ΚΑΜ.
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις διήρκησαν από τις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου εως τις 10 το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ αύριο Κυριακή θα αρχίσουν στις 10 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 2.30 το μεσημέρι.
Μάλιστα όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Π. Σημαντηράκης ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στην υπόλοιπη Κρήτη, με επόμενο σταθμό το Ηράκλειο.  Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Σοφία Μαλανδράκη επεσήμανε πως στόχος είναι η ενημέρωση των μαθητών προκειμένου να βοηθηθούν για τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.
Αξίζει να σημειωθεί πως καθημερινά δεκάδες επαγγελματίες προσφέρονται εθελοντικά και θα είναι στην διάθεση του κοινού για 3 ώρες για να δώσουν πληροφορίες και να λύσουν οποιαδήποτε απορία.
Στην ενότητα Ρωτώ και Μαθαίνω οι συµµετέχοντες µαθητές, γονείς και κάθε ενδιαφερόµενος θα έχει τη δυνατότητα να συνοµιλήσει ατοµικά και να απευθύνει ερωτήσεις σε εκπροσώπους εκπαιδευτικών και επαγγελµατικών φορέων. Τα τραπέζια των φορέων θα βρίσκονται σε όλους τους ορόφους του ΚΑΜ.
Κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης, από την Βασιλική Πάγγειου, Προϊσταµένη Γραφείου Διασύνδεσης, για το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης, από τον Ιωάννη Βαρδιάµπαση, Αναπληρωτή Δ/ντη ΣχολήςΕφαρµοσµένων Επιστηµών ΤΕΙ Κρήτης, για τις Κατευθύνσεις Πολυτεχνικών Σχολών, από τον Στρογγυλό Ιωάννη, Πρόεδρο ΤΕΕ Τµήµατος Δ. Κρήτης, για τις Σπουδές σε τεχνικά επαγγέλµατα. Οι πτυχιούχοι µηχανικοί των ΤΕΙ & διέξοδοι, από τον Πλοκαµάκη Γεώργιο, Πρόεδρο ΕΕΤΕΜ, Νοµαρχιακό Τµήµα Χανίων. Επίσης για τα νέα επαγγέλµατα του 21ου αιώνα: Σύγχρονες εξελίξεις, έρευνα & καινοτοµία, κύρια πεδία γνώσης, κύριες δεξιότητες, από τον Γεώργιο Νεοφώτιστο, Τµήµα Φυσικής Πανεπιστηµίου Κρήτης, Κέντρο Κβαντικής Πολυπλοκότητας & Νανοτεχνολογίας, σχετικά με τις Νέες Τεχνολογίες & αγορά εργασίας από τον Ατσαλάκη Γιώργο, Επίκουρο καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης. Για το Ιατρικό επάγγελμα μίλησε στους μαθητές ο νευροχειρουργός Γεν. Νοσοκομείου Χανίων και Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Αντώνης Γ. Κρασουδάκη, ο οποίος επεσήμανε πως τα παιδιά πρέπει να επιλέγουν με την καρδιά τους το επάγγελμα που πραγματικά επιθυμούν και να μην επηρεάζονται από τις τάσεις που δημιουργούνται λόγω της κρίσης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως, όπως διαφάνηκε και από την συμμετοχή τους στα ενημερωτικά περίπτερα έδειξαν μαθητές για τα στρατιωτικά επαγγέλματα λόγω της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης. Για το ναυτικό επάγγελμα & τις ευκαιρίες στην κρίση μίλησε ο Τσαλαπάκης Ιωάννης, Πλοίαρχος Α΄, Καθηγητής ΑΕΝ Κρήτης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα