Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Ένας θύτης ανθρωπιστής στον ΟΗΕ

Στη Ν.Υ. έχει συγκεντρωθεί στην έδρα του ΟΗΕ η Παγκόσμια Διπλωματία επ’ ευκαιρία της 77ης Γενικής Συνέλευσης, που γίνεται υπό την σκιάν της Ρωσσοουκρανικής σύμπραξης, η οποία συμπληρώνει οκτώ μήνες και τείνει να εξελιχθεί σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο, αφού ξαναχωρίζεται ο κόσμος σε Ανατολικό και Δυτικό με μίση, φτώχεια και ανισότητες. Οι διχασμοί είναι πρωτοφανείς και φαίνεται πως η παγκόσμια αντίδραση είναι υποτονική.
Μπροστά σ’ αυτή τη δραματική κατάσταση έχουμε τον Ερντογάν με ευθείες βολές κατά των Ελλήνων, να προκαλεί από το βήμα του ΟΗΕ, εξαπολύοντας ανήκειο επίθεση εναντίον μας. Θέλει να συνδιαλέγεται με δικούς του όρους και συνεχώς απειλεί.

Χρησιμοποιεί το ανθρωπιστικό θέμα των προσφύγων. Αυτό, που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος δείχνοντας την εικόνα δύο παιδιών, που πνίγουν οι Έλληνες στο Αιγαίο, είναι ένα από τα πλέον ακραία σενάρια προκλητικότητας. Ο θύτης, που είναι η Τουρκία και προκαλεί κακό στα θύματα, τους μετανάστες, θέλει ν’ αντιστρέψει τους ρόλους και να παρουσιάσει την Ελλάδα ως θύτη. Εφαρμόζει επιθετικό σχέδιο. Με τη φωτογραφία, κατασκευασμένη, όπως την παρουσίασε, θέλει να δείξει, ότι θα κινηθεί στο μεταναστευτικό εργαλειοποιώντας το. Τούτο επιδρά στην Διεθνή κοινή γνώμη, που είναι ευαίσθητη περισσότερο απ’ όσο απ’ την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Αιγαίου που ίσως δεν είναι δική του ιδέα. Σημειωτέον, ότι για το ζήτημα αυτό δεν έκανε καμία αναφορά, διότι γνωρίζει ότι σε θέματα κατάλυσης εθνικής κυριαρχίας, δύσκολα θα εύρισκε ευήκοον ους.

Τα τουρκικά σχέδια από ρητορικά εξελίσσονται σε επιθετικά θέλοντας να αλώσει την Κύπρο τη φορτώνει με αλλοδαπούς, οι οποίοι εγκλωβίζονται εκεί και κανείς δεν μιλάει. Το ίδιο θέλει και για την Ευρώπη χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως χώρα εισόδου. Όσοι μπαίνουν στη χώρα μας παράνομα και δεν καταγράφονται, οδεύουν στις χώρες της Ε.Ε. Το δήλωσε ο υπ. Εσωτερικών Σοϊλού: «Δεν θα γίνει η Τουρκία αποθήκη μεταναστών». Και όμως ανοίγουν τα σύνορά τους, καλούν να μπουν οι κάθε κατατρεγμένοι, τους ξεζουμίζουν και τους σπρώχνουν στην Ελλάδα. Η συμφωνία Ερντογάν – Μέρκελ να σταματήσει τις ροές και να παίρνει πίσω τους παράνομους δεν εφαρμόσθηκε, αν και εισέπραξε 7 δισ. ευρώ.
Ο κ. πρωθυπουργός, που βρίσκεται στη Ν.Υ. οφείλει να δώσει σαφή απάντηση στα ερντογανικά τεχνάσματα και να καλέσει την Διεθνή Κοινότητα, να πράξει αυτό, που έκανε ο Μπάιντεν, ο ο ποίος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων. Αν ακουσθεί θα είναι ένα είδος τιμωρίας για τους γενοκτόνους, γιατί διαφορετικά θα συνεχίζεται το εθνοκτόνο έργο τους, όπως το συνεχίζει ο νεοθωμανός στο Βόρειο Ιράκ, στη Συρία και στην Κύπρο. Είναι ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης, να εκμεταλλευθεί το γεγονός της απόφασης Μπάϊντεν από το βήμα της έδρας του ΟΗΕ. Τούτο θα αποτελέσει ένα χτύπημα, που θα πονέσει τον Ερντογάν.

Όσον αφορά τη στάση της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας είναι μοιρασμένη σε Τουρκόφιλους και μη. Οταν ο Λουκασένκο της Λευκορωσίας πήγε να κάνει στην Πολωνία και Λιθουανία ό,τι κάνει σήμερα ο Ερντογάν και του επετέθη όλη η Ευρώπη, ενώ στις αυθαιρεσίες του Ερντογάν δεν κάνει τίποτα. Κλείνει τα μάτια. Είναι ακατανόητο ο Τούρκος πρόεδρος, ένας θύτης να παρουσιάζεται ως ανθρωπιστής. Το πώς θα το εκλάβει η Παγκόσμια κοινή γνώμη, θα δείξει!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα