Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ένας σπουδαίος επιστήμονας

«Ζείτε στο Χιούστον, όταν ακούτε για ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις πως αντιδράτε;» ρώτησαν τα “Χ.ν.” τον κ. Μetin Akay, τον καθηγητή που αναγόρευσε ως επίτιμο διδάκτορα στο τμήμα ΗΜΜΥ το Πολυτεχνείο Κρήτης το απόγευμα της Τετάρτης.
«Είμαι επιστήμονας και μηχανικός, δεν είμαι πολιτικός και το μόνο που πιστεύω είναι ότι πρέπει να στοχεύουμε σε θετικά πράγματα καθώς έχουμε πολλά κοινά τα οποία μοιραζόμαστε» είπε ο κ. Metin. Πιστεύω ακόμα και ότι μοιάζουμε μεταξύ μας. Ο τρόπος που τα δύο έθνη αλληλεπιδρούν θα πρέπει να οδηγεί σε αδελφοποίηση μακροπρόθεσμα, και κάθε ένταση να είναι προσωρινή. Είμαστε σαν ένα μωσαϊκό… κάθε κομμάτι είναι εξίσου σημαντικό, όποιο και αν αφαιρεθεί θα χαθούν όλα. Για τον λόγο αυτό πιστεύω πως η παγκόσμια διαφορετικότητα προσφέρει πλούτο και δύναμη στο τραπέζι. Είμαι αισιόδοξος πως τα δύο έθνη θα συνεχίζουν να ζουν ειρηνικά».
Ο ίδιος μάλιστα μας τόνισε πως η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα, ενώ επισκέπτεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια την Κρήτη καθώς είναι γοητευμένος από το περιβάλλον και τους ανθρώπους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα