Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Ένας “γάμος” και τρία διαζύγια για την παράταξη Δαμιανάκη

Μόνο βαρετή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η θητεία του κ. Ευτύχη Δαμιανάκη (φωτ.) στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Βλέπετε, από τις εκλογές του 2019, έζησε πολλά. Ξεκίνησε ως επικεφαλής μιας παράταξης που αντάλλαξε “βαριές κουβέντες” προεκλογικά με τον νυν δήμαρχο, αλλά στη συνέχεια επήλθε… ειρήνευση που οδήγησε σε συνεργασία και τελικά σε “γάμο”, αφού η παράταξη Δαμιανάκη απορροφήθηκε από την παράταξη Σημανδηράκη, αξιοποιώντας σχετική νομοθετική πρόβλεψη.


Είχε μεσολαβήσει βέβαια το πρώτο “διαζύγιο”, με τον δημοτικό σύμβουλο Μύρωνα Γιακουμογιαννάκη (φωτ.), να διατηρεί -τότε- αποστάσεις από τη συμπόρευση με τον δήμαρχο.


Η συνένωση των παρατάξεων έφερε μια ηχηρή αποχώρηση, καθώς ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος του κ. Δαμιανάκη, ο νευρολόγος κ. Γιώργος Γεωργακάκης (φωτ.), δεν συμφώνησε με την εξέλιξη αυτή.

 

 

γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, έφεραν και το τρίτο “διαζύγιο” για τον κ. Δαμιανάκη, με τη Χρυσούλα Χατζηδάκη (φωτ.) να διαγράφεται με εντολή Σημανδηράκη, από την ενιαία τους πλέον παράταξη.

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ μάλιστα “δικάστηκε” στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου οι περισσότεροι περίμεναν τον κ. Δαμιανάκη να τοποθετηθεί έπειτα από τις κατηγορίες του δημάρχου σε βάρος της κυρίας Χατζηδάκη. Κι όμως, δεν είπε το παραμικρό.

Αν πάντως θεωρεί ως εσωτερική υπόθεση αυτά τα “διαζύγια” ο κ. Δαμιανάκης, έχει άδικο. Γιατί αθροιστικά αυτοί οι 3 πρώην δημοτικοί του σύμβουλοι, ψηφίστηκαν από 1.748 ανθρώπους στις τελευταίες εκλογές.
Τουλάχιστον σε αυτούς, οφείλει μια εξήγηση ο κ. Δαμιανάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα