Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ενας φίλος

Η τελευταία ενημέρωση του κ. Τσιόδρα ήταν συγκλονιστική.
«Ελεγα πάντα την αλήθεια», είπε για να επαναφέρει στην Ελλάδα το αγωνιώδες ερώτημα για το πόσο ανάγκη έχουμε για ένα νέο υπόδειγμα δημόσιου λόγου.
Ο κ. καθηγητής κατάφερε να συνδυάσει την Ανατολή και τη Δύση – το μεταίχμιο που βρίσκεται ιστορικά και γεωγραφικά η Ελλάδα.
Και ήταν τέτοια η ευγένεια και η επιστημοσύνη του που ήταν παρών στον Εχίνο της Ξάνθης, στη Λάρισα, στις δομές στο Κρανίδι, την ίδια ώρα που κρατούσε το κερί και έψελνε σε μια άδεια εκκλησία.
Υποψιάζομαι ότι τα εγκωμιαστικά σχόλια τού είναι αφόρητα κουραστικά, αφού είναι “soft power” (ήρεμη δύναμη) που λένε οι Αμερικάνοι, οι οποίοι τα έχουν κάνει θάλασσα.
Οταν ξέσπασε η κρίση με την Covid-19, κάποιοι ίσως έλεγαν τρελούς κάποιους άλλους, επειδή απαγόρευαν τα καρναβάλια με μηδέν κρούσματα στην Ελλάδα.
Ο “Στρατηγός”, όμως, είχε άλλη άποψη και δικαιώθηκε. Ο Στρατηγός θέλει και πιστό στράτευμα.
Και εδώ έρχεται το ευχαριστώ του κ. Τσιόδρα και του κ. Χαρδαλιά, σε όλους εμάς που με ψυχικό και οικονομικό κόστος εφαρμόσαμε πρωτοφανή μέτρα
σε περίοδο ειρήνης.
Κάπως έτσι γράφεται η Ιστορία.
Λίγο πιο κάτω από αυτά, στο “Μελισσουργειό” του Εβρου, κάποιοι κλακαδόροι ισχυρίζονται ότι ξένη δύναμη κατέλαβε ελληνικό έδαφος.
Ωραία παιδιά, μπράβο.
Αν κατελήφθη ελληνικό έδαφος να στήσετε την “Δίκη των έξι” στο Γουδή.
Τόση ανοησία.

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε,η χώρα μας διέθετε πάντοτε δυνατά μαυλά και ικανότατους επιστήμονες.΄Οσοι από εμάς γνωρίσαμε “πολλών ανθρώπων άστεα” τους είδαμε και τους καμαρώσαμε σε κορυφαίες θέσεις στον πλανήτη και μάλιστα σε “σκληρές” και γεμάτες έπαρση κοινωνίες που δεν αποδέχονται τόσο εύκολα την ανωτερότητα των άλλων.Από την εποχή του Παπανικολάου μέρχρι σήμερα η σκυταλοδρομία συνεχίζεται ανεπλιπώς.Είναι ευχής έργο που ο κ. Πρωθυπουργός απολύτως λογικά σκεπτόμενος ανέθεσε την διαχείρηση αυτού του ζητήματος στην επιστημονική ομάδα που όλοι γνωρίσαμε,με επικεφαλής τον ευαίσθητο αυτόν ΑΝΘΡΩΠΟ και εξαίρετο επιστήμονα κ.Τσιόρδα.Θα μου πείτε ιατρικό ζήτημα ήταν σε ποιόν έπρεπε να το αναθέσει,σε τίποτα πρεφαδόρους του καφενέ; Δυστυχώς στην πατρίδα μας έχουμε δει πράγματα και θαύματα μέχρι να ξαναφτάσουμε στην κοινή λογική. Ο αγαπητός κ. Τσιόδρας ήταν ενδεχομένως ο μόνος που θα μπορούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προσοχή των πολιτών, στους οποίους η πολιτική σέρβιρε σανό , κουτόχορτο και σουρεαλισμό δίχως τέλος από αιθεροβάμονα ,ανειδίκευτα και ανεπάγγελτα τέρατα των κομματικών σωλήνων.Το τελευταίο για τον ΄Εβρο που αναφέρετε εντάσεται στις ενέργειες πολιτικών της παραπάνω κατηγορίας. Οι παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν ότι δεν καταπίνονται αμάσητα δημοσιεύματα του ξένου τύπου ,που αφορούν στην εθνικά μας θέματα, αλλά “ιχνηλατώνται”(για να μείνουμε και στην επικαιρότατα της πανδημίας) για την σκοπιμότητατα τους και τα συμφέρονται που κρύβονται πίσω τους.Η εξωτερική πολιτική δεν είναι τσουλήθρα στην παιδική χαρά να παίζουν τα παιδάκια(άσε που και εκεί μπορείς να γλυστρίσεις και να μπλαβίσεις τον π….νό σου),είναι η αέναη μάχη για τα συμφέροντα και την επιβίωση του ΄Εθνους μας ,όπως ακριβώς έχει καθοριστεί από το περίφημο περί συμφερόντων δόγμα του μεγάλου πατέρα της ρεαλιστική πολιτικής Θουκυδίδη.Στην μάχη αυτή μιλάς λίγο όταν πρέπει και δουλεύεις ασταμάτητα κεκλεισμένων των θυρών.Προπαντός δε αποφεύγεις να παίξεις το παιχνίδι της φιλανδοποίησης που διάφοροι “καλοθελητάδες” θέλουν να σου επιβάλλουν…..Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες