Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Ένας «ελέφαντας» ξεπροβάλλει από κατάστημα «I DO» στη Wuhan

Με τον Κινέζο καλλιτέχνη Yue Minjun συνεργάστηκε το γραφείο Antistatics Architecture για να ολοκληρώσουν ένα καινούργιο κατάστημα «I DO» στη Wuhan. Και ένας γιγαντιαίος ελέφαντας από πλέγμα, δημιουργημένος σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, ξεπροβάλλει από την είσοδο του καταστήματος.

Οι λευκές λωρίδες στην πρόσοψη του καταστήματος είναι μια οπτική συνέχεια του σαν λαξευμένου εσωτερικού, τυλίγοντας τους επισκέπτες σε ένα ρέον περιβάλλον που παραπέμπει σε σπήλαιο. Με την είσοδο στο κατάστημα, το πίσω μέρος του γλυπτού «ελέφαντα» οδηγεί το βλέμμα ψηλά. Έχοντας ύψος εννέα μέτρα, το γλυπτό διαπερνά την οροφή του ισογείου και σαν δέντρο αναδύεται στον πάνω όροφο. Μια στριφογυριστή σκάλα καλεί τους επισκέπτες να ανεβούν και να παρατηρήσουν με λεπτομέρεια δύο από τα έργα-σήματα κατατεθέν του καλλιτέχνη: δύο φιγούρες που τρυφερά γέρνουν στον ώμο η μια της άλλης, ως χειρονομίες αγάπης και χαράς (https://www.instagram.com/p/CWgATnBJ_QV/ ).

Αυτές οι σιλουέτες αλλά και «Ο Ειρηνικός Ελέφαντας» (https://www.youtube.com/watch?v=g0umbAxMTfk) συμβολικά αναπαριστούν τη σοφία, τη δύναμη και την ενότητα σε ένα σημείο όπου διασταυρώνονται η αρχιτεκτονική, η τέχνη και η τεχνολογία.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα