Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ένας διεθνής διαγωνισμός – “πρεσβευτής” των Χανίων

«Eνα μικρό βήμα στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων για τη σωτηρία του πλανήτη», όπως εύστοχα ανέφερε ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Γ. Φίλης, ήταν ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας του Μουσείου Τυπογραφίας με θέμα “Ο Πλανήτης Γη στο οικολογικό σταυροδρόμι”, που πραγματοποιήθηκε φέτος με μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Αυτό καταδεικνύει ο αριθμός των συμμετοχών αφού 1007 γραφίστες – καλλιτέχνες από 60 χώρες συμμετείχαν, στέλνοντας σαφές περιβαλλοντικό μήνυμα μέσα από τα έργα τους.
Μάλιστα αρκετοί από αυτούς έδωσαν το “παρών” στην τελετή της απονομής των βραβείων που φιλοξενήθηκε το Σάββατο στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας. Συγκεκριμένα, από άλλες χώρες του κόσμου ταξίδεψαν για τον διαγωνισμό στα Χανιά οι: Γιούνι Τσο (Ελβετία), Ντινάρα Ακμπουζάου (Καζακστάν), Αντούνι Μοντασάρ (Τυνησία), Κατερίνα Ευαγγέλου (Κύπρος) και Κλεάνθης Λοΐζου (Κύπρος). Επίσης από άλλες περιοχές της Ελλάδας οι: Καλομοίρα Δουράνου (Αθήνα), Βαγγέλης Αργυρός (Θεσσαλονίκη), Γιάννης Κυριαζής (Αθήνα), Εμμανουήλ Παντολέων (Αθήνα), Εβελίνα Σερέτη (Θεσσαλονίκη). Νέοι άνθρωποι που αφού επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας.
Υπενθυμίζεται πως το Α΄ βραβείο με έπαθλο 2000 ευρώ απονεμήθηκε στον Τζαχόρας Επς από τις Η.Π.Α., το Β΄ βραβείο με έπαθλο 1500 ευρώ στην Εβελίνα Σερέτη από την Ελλάδα και το Γ΄ βραβείο με έπαθλο 1000 ευρώ στον Αντρέας Στέτλερ από την Ελβετία. Το βραβείο κοινού απέσπασε ο Κωνσταντίν Μικχαήλωφ από την Κύπρο ενώ ο Γαβριήλ Νύκταρης από το Ρέθυμνο τιμήθηκε με ένα βραβείο – έργο που δημιούργησε ο Χανιώτης γλύπτης και μέλος της κριτικής επιτροπής Γιάννης Μαρκαντωνάκης, για τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στην αφίσα του.
Οι 32 καλύτερες που επέλεξε η κριτική επιτροπή, θα εκτίθενται για ένα χρόνο τουλάχιστον στο αμφιθέατρο του μουσείου Τυπογραφίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα