Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Ενας διαφορετικός εορτασμός

Μ’ ένα διαφορετικό τρόπο η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Αλικιανού γιόρτασε την 80η επέτειο της εθνικής μας εορτής. Οι πρώτες τέσσερις ώρες της 27ης Οκτωβρίου αφιερώθηκαν σε αναπλήρωση μαθημάτων. Οι επόμενες δύο ώρες αφιερώθηκαν στον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Γυμνασίου Αλικιανού: «Αρχικά παραδόθηκε η σημαία του σχολείου στη σημαιοφόρο και ορίστηκαν οι παραστάτες, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Γυμνάσιο Αλικιανού στην αυριανή δοξολογία στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό. Οι μαθητές της Α΄ & Β΄ τάξης παρακολούθησαν στα τμήματά τους τις εξής ταινίες:

Α΄ τάξη: «Εducation for Daeath» μία αντιφασιστική ταινία κινουμένων σχεδίων του Walt Disney του 1943, που περιγράφει πώς εκπαιδεύονταν τα παιδιά στη ναζιστική Γερμανία.

Β΄ τάξη: «Το σπίτι μας ήτανε ρόδι» μία ταινία που δημιούργησε το Γυμνάσιο Αλικιανού, όπου περιγράφει τις μνήμες πέντε παιδιών, όπως βίωσαν την γερμανική κατοχή.

Στη συνέχεια οι μαθητές των δύο ανωτέρω τάξεων αποτύπωσαν με τη βοήθεια του χρωστήρα τα συναισθήματά τους στο χαρτί και διάβασαν στα τμήματά τους μαρτυρίες της κατοχής που συνέλεξαν από το συγγενικό τους περιβάλλον.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης παρακολούθησαν την ταινία «Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς» (2018) σε σκηνοθεσία Μ. Φραντζεσκάκη & Β. Αρβελάκη, μία ταινία που αναφέρεται στην τύχη που επεφύλαξαν οι γερμανοί κατακτητές στο μικρό χωριό Κακόπετρος του σημερινού μας δήμου τα χαράματα της 28ης Αυγούστου 1944.

Τέλος, απονεμήθηκαν τα αριστεία, τα βραβεία, οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και οι ειδικοί έπαινοι στους μαθητές του σχολείου για τις επιδόσεις και τις δράσεις τους για το σχολικό έτος 2019-2020.

Την οργάνωση της όλης σχολικής γιορτής επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες: Φρ. Εμμανουηλίδου, Αργ. Τζαγκαράκη & Ελ. Χελιουδάκη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες