Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Ενας ακόμα θάνατος από κορωνοϊό στην Κρήτη

Ενας ακόμα θάνατος ασθενούς που είχε προσβληθεί από κορωνοιό καταγράφηκε σήμερα στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive,  πρόκειται για έναν 85χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Στο μεταξύ, για τον ενδεχόμενο “κοκκινίσματος” ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ρωτήθηκε, φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ Ηρακλείου,  ο  καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Αχιλλέας Γκίκας.

“Δεν είναι ακόμη η ώρα, έτσι φαίνεται από τα νούμερα” απάντησε. “Μην βιαζόμαστε να κλείσουμε τους ανθρώπους μέσα, χωρίς να υπάρχει – με νούμερα- διαπιστωμένη μεγάλη διασπορά”.

Η επέκταση των αυστηρών μέτρων σε όλο το νομό, παραμένει βεβαίως στο … τραπέζι. “Να περιμένουμε 1-2 μέρες, να έχουμε υπομονή” συνέστησε ο κ. Γκίκας. “Δεν κλείνεις ένα Δήμο με μηδέν κρούσματα” τόνισε χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Δήμο Χερσονήσου, όπου δεν βρέθηκαν μολύνσεις,  όταν διενεργήθηκαν τα πολλά rapid tests στην περιοχή – αντίστοιχα και στις Αρχάνες, όπου έγιναν 600 δειγματοληψίες και βρέθηκαν μόλις 2 θετικά κρούσματα.

Ο “σκληρός δείκτης” για την πορεία της πανδημίας “είναι τα νοσοκομεία”. Τα λύματα είναι βοηθητικός δείκτης και μόνο είπε ο κ. Γκίκας και πρόσθεσε:

“Αποφασίζουμε με βάση το κοινό συμφέρον της περιοχής και της χώρας. Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να κινδυνεύσουν” ξεκαθάρισε.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κλείνει και … 8,5 ώρες συνεδριάζοντας, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της. “Πάμε μέρα μέρα, πάμε χωριό χωριό και βλέπουμε τα νούμερα. Προσπαθούμε να καθοδηγούμαστε με βάση τα νούμερα και τα ποιοτικά μεγέθη” εξήγησε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων του πανεπιστημίου Κρήτης.

Εκτίμησε μάλιστα πως “το Ηράκλειο με αυτή την κατάσταση θα πάει καλύτερα, είναι θέμα ημερών”. Για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, βλέπει πως υπάρχει μια “μικρή βελτίωση”, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να δείχνουν τον ίδιο ζήλο.

Στο 56ο επεισόδιο, βάφουμε τα Χανιά «πράσινα» στους δασικούς χάρτες ενώ περιμένουμε την πρόταση του Δήμου Χανίων για τον Λόφο Καστέλι και «ταξιδεύουμε» στην μετά covid εποχή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες