Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022

Έναρξη προγράμματος δακοκτονίας – Τι να προσέχουν οι παραγωγοί

Ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός στα Χανιά αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Χανίων ενημερώνει σχετικά τους παραγωγούς, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Όπως αναφέρει λοιπόν σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, παρά την έγκαιρη έναρξη του πρώτου δολωματικού ψεκασμού και την έλευση των υψηλών θερμοκρασιών κατά την διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου του Ιουνίου, παρατηρείται σημαντική αύξηση των δακοπληθυσμών. Σε αρκετές περιοχές, η αύξηση αυτή δεν ανησυχεί καθώς είτε είναι σε εξέλιξη οι δολωματικοί ψεκασμοί είτε έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί και αναμένεται να είναι ορατά τα αποτελέσματά τους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, υπογραμμίζουν, δεν είναι δυνατή η έναρξη του 2ου δολωματικού ψεκασμού αν δεν παρέλθει μεσοδιάστημα 21 ημερών μεταξύ των δύο εφαρμογών καθώς αυτό αναγράφεται στην ετικέτα του χρησιμοποιούμενου σκευάσματος. Ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα στις περιοχές όπου έχει συμπληρωθεί το διάστημα αυτό.

Λόγω όμως των αυξημένων δακοπληθυσμών και των ευνοϊκών για την ανάπτυξη του δάκου καιρικών συνθηκών, τονίζει πως οι παραγωγοί πρέπει να επισκέπτονται τα αγροκτήματά τους και να είναι σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία ώστε εάν δεν υπάρξει πτώση των πληθυσμών και εξαιτίας της μη παρέλευσης των 21 ημερών από την ημερομηνία έναρξης του 1ου δολωματικού δεν είναι δυνατή η έναρξη του δεύτερου δολωματικού ψεκασμού, να λάβουν οδηγίες αντιμετώπισης του δάκου στην περίπτωση που υπάρχει αποδεδειγμένα πρόβλημα.

Τέλος, ας σημειωθεί πως για την πορεία της δακοκτονίας οι παραγωγοί θα ενημερώνονται με συνεχή δελτία τύπου τα οποία μαζί με τις ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες ψεκασμών θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.crete.gov.gr/category/enimerosi/grafeio-typoy/release/enimerosi-agroton/dakoktonia/dakoktonia-p-e-chanion/dakoktonia-p-e-chanion-2022/.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα