Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

‘Eναντι 1,8 εκατ. δολαρίων πουλήθηκαν τα Nike Air Yeezy 1 του Κάνιε Γουέστ

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα αθλητικά παπούτσια Nike Air Yeezy 1 του Κάνιε Γουέστ πουλήθηκαν σε τιμή ρεκόρ 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω ιδιωτικής πώλησης στην πλατφόρμα επενδύσεων sneaker RARES.

Με την πώληση τα πρωτότυπα Nike Air Yeezy 1 έγιναν πιο πολύτιμα sneakers όλων των εποχών και είναι πρώτη φορά που αθλητικά παπούτσια αγοράστηκαν σε τιμή που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Το ζευγάρι sneakers δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον Γουέστ και σηματοδότησε την έναρξη συνεργασίας μεταξύ του ράπερ και του brand παπουτσιών.

Τα Nike που σχεδιάστηκαν από τον Μαρκ Σμιθ και τον ράπερ φορέθηκαν από τον Κάνιε Γουέστ στην τελετή απονομής των Grammy το 2008, όταν ερμήνευσε τις επιτυχίες του «Hey Mama» και «Stronger».

Ο Αμερικανός ράπερ και επιχειρηματίας αργότερα, το 2013 μετέφερε το brand Yeezy στην Adidas και συνεχίζει να πουλάει παπούτσια μέσω της εταιρείας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την έκβαση, καθώς σχεδόν τριπλασιάστηκε η υψηλότερη τιμή ρεκόρ. Η πώληση αποκαλύπτει την κληρονομιά του Κάνιε ως έναν από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές ρούχων και αθλητικών παπουτσιών της εποχής μας και του franchise Yeezy που έχει δημιουργήσει, το οποίο έχει γίνει τιτάνας του κλάδου» δήλωσε ο Μπραμ Βάχτερ, επικεφαλής του streetwear και μοντέρνων συλλεκτικών αντικειμένων του οίκου Sotheby΄s.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες