Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Ένα ξεχωριστό βράδυ στα Εκπαιδευτήρια “Μαυροματάκη – Μητέρα”

Παρασκευή βράδυ 3 Φεβρουάριου και ενώ άλλες τέτοιες Παρασκευές το σχολείο είναι σκοτεινό και έρημο από παιδιά, αυτή την Παρασκευή έγινε κάτι διαφορετικό.
Η αξιόλογη δασκάλα της Α’ τάξης, Ευαγγελία Μυλωνάκη με τη βοήθεια της δασκάλας αγγλικών Lenise Renz, έλαβαν την όμορφη πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν την επιθυμία των παιδιών να περάσουν όλοι μαζί ένα βράδυ στην τάξη τους.

Η ιδέα αυτή ήταν μία από τις πρωτοποριακές πρακτικές που εφαρμόζει η κυρία Ευαγγελία για τα πρωτάκια. Η μοντεσσοριανή μέθοδος που εφαρμόζει, το σεμινάριο που πραγματοποίησε σε εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και ο τρόπος που λειτουργεί με τα παιδιά στην τάξη, είναι κάτι πολύ όμορφο και ιδιαίτερο. Η συγκεκριμένη δράση συνδέθηκε τόσο με το μάθημα της Φιλαναγνωσίας αλλά και το σεμινάριο «Δε θέλω να πάω σχολείο!» που οργάνωσε το σχολείο μας το 2008.
Έτσι, το πρόγραμμα της διανυκτέρευσης, περιλάμβανε την ανάγνωση της ιστορίας «Cooking with the cat» (Μαγειρεύοντας με τη γάτα) και σταθμοί με επιτραπέζια παιχνίδια στις γωνιές της τάξης, ενώ στο φούρνο ψηνόταν η πίτσα που προηγουμένως είχαν ετοιμάσει τα ίδια τα παιδιά. Απολαμβάνοντας την πίτσα, αλλά και άλλες νοστιμιές που έφεραν οι γονείς, όπως τυροπιτάκια, pop corn, πατατάκια, χυμό και παγωτό με λουκουμάδες της κας Μαριάννας για επιδόρπιο, παρακολουθήσαμε την παιδική ταινία «Επιστροφή στη φύση».
Το επόμενο πρωί, μετά τον πρωινό περίπατο και τα παιχνίδια στην άδεια αυλή του σχολείου με την Ασπρούλα (το σκυλάκι του σχολείου), τα παιδιά βοήθησαν στο συμμάζεμα της “κρεβατοκάμαρας” και την ετοιμασία υγιεινού πρωινό με δημητριακά, γάλα, φυσικό χυμό πορτοκαλιού που έστυψαν τα ίδια.
Ό,τι χρειάστηκε η κυρία Ευαγγελία τα οργάνωσε με την κάθε λεπτομέρια. Ετοίμασε πολλά πράγματα με πολύ κέφι. Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά, η υλοποίηση αυτής της δράσης ενθουσίασε τα παιδιά, τους γονείς και εμάς, βέβαια, τους ιδιοκτήτες. Παρασκευή βράδυ, παιδιά και γονείς στις 7 γέμισαν την πρώτη τάξη με τα βαλιτσάκια των παιδιών και τους υπνόσακους. Η Α’ τάξη αμέσως μεταμορφώθηκε σε ένα ομαδικό υπνωτήριο. Στρώματα γυμναστικής και υπνόσακοι με κουβέρτες απλώθηκαν παντού.
Οι γονείς άφησαν τα παιδιά με κάποια μικρή ανησυχία αν θα μείνουν όλη νύχτα τα μικρά τους. Μερικά έμειναν μέχρι τις 22:00 αφού απόλαυσαν το βραδινό φαγητό και μετά έφυγαν γιατί ακόμη δεν ήταν έτοιμα να αφήσουν την αγκαλίτσα της μανούλας. Το επόμενο πρωί στις 10:00 οι γονείς παρέλαβαν τα παιδιά τους χαρούμενοι, αφού είδαν στα προσωπάκια τους την ευτυχία που χαρίζει η συντροφικότητα, η βιωματική μάθηση και η αστείρευτη αγάπη της δασκάλας.
Μπράβο στην κυρία Ευαγγελία, πάντα να χαρίζει το χαμόγελο στους μαθητές της και σε εμάς την ικανοποίηση από την καλή συνεργασία μας.

Μαριάννα
Μαυροματάκη
Η ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων “Μαυροματάκη – Μητέρα”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα