Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ενα ξεχωριστό ταξίδι 8.500 χιλιομέτρων σε όλη τη χώρα με ποδήλατο από τον Παναγιώτη Μπαλολάκη

Ενα ξεχωριστό ταξίδι 174 ημερών σε όλη τη χώρα με το ποδήλατο του, ολοκλήρωσε ο Παναγιώτης Μπαλολάκης τον οποίο υποδέχθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Χανίων ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Ενα ταξίδι που ξεκίνησε από τα Χανιά στις αρχές Μαϊου συνολικής απόστασης 8.500 χιλιομέτρων που “μετέφερε το μήνυμα της οικολογίας σε όλο τον κόσμο αλλά διαφημίζοντας παράλληλα με τον ξεχωριστό αυτό τρόπο τα Χανιά σε όλη την Ελλάδα” όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων που πρόσθεσε: “Παράλληλα έδωσε ένα μεγάλο μάθημα για όλους εμάς που στην καθημερινότητας μας πολλές φορές παραλείπουμε να φροντίζουμε αυτά που πραγματικά επιθυμούμε. Εκανε έτσι μία δική του επιθυμία πραγματικότητα.
Εμείς παρακολουθούσαμε όλοι μαζί το ταξίδι του με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και έτσι κάνουμε σήμερα μία πρώτη υποδοχή. Θα υπάρξει όμως και μία πιο επίσημη που θα μας περιγράψει πως βίωσε την πολύ σπουδαία εμπειρία και να τον ευχαριστήσουμε για την διαφήμιση και προβολή που έκανε του τόπου μας με αυτό το μοναδικό τρόπο σε όλη την υπόλοιπη χώρα”.
Ο Παναγιώτης Μπαλολάκης δήλωσε πολύ τυχερός που μπήκε ο Δήμος Χανίων χορηγός στο εγχείρημα του και αγκάλιασε έμπρακτα την προσπάθεια του. Κατάφερα να φθάσω μέχρι τα σύνορα. Γνώρισα πάρα πολλά μέρη, ανθρώπους που η φιλοξενία τους θα μου μείνει αξέχαστη. Νιώθω τυχερός που κατάφερα φέτος που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από το 1821 να κάνω και εγώ το όνειρο μου πραγματικότητα”
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την αντιμετώπιση του ποδηλάτου στα διάφορα μέρη που διέσχισε είπε ότι κάποιες πόλεις παρόλα τα αρνητικά που είχαν, έδωσαν μεγάλη έμφαση και καταφέρανε με τους ποδηλατόδρομους κάποια πράγματα που εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορούν να γίνουν. Θα μεταφέρω αυτές τις εμπειρίες μου στον Δήμο για να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα Χανιά μας πιο όμορφα, τη ζωή μας πιο ευχάριστη και με λιγότερο άγχος. Να πιστέψουμε ότι το ποδήλατο μπορεί να μας μεταφέρει πιο πέρα από όσο νομίζουμε.
Τέλος ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης είπε ότι ο Π. Μπαλολάκης μπορεί να αποτελέσει ένα άτυπο αλλά ουσιαστικό σύμβουλο της δημοτικής αρχής περί της αστικής ποδηλασίας με τα όσα είδε και έζησε σε αυτά τα 8.500 χιλιόμετρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα