Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Ένα σχεδόν… ελληνικό καλοκαίρι

Μετά τα -καθημερινά- καλά νέα που φτάνουν από το μέτωπο της πανδημίας (με τη συνεχή μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και του αριθμού των διασωληνωμένων) αλλά και τη χαλάρωση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων, η Ελλάδα, πλέον, “ζει” σχεδόν… το καλοκαίρι της.
Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι γεγονός, χωρίς να λείπουν οι αστερίσκοι.
Χωρίς μάσκες, χωρίς απαγορεύσεις κυκλοφορίας, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα απολαύσουμε τις παραλίες μας, τις νυχτερινές εξόδους μας και τις διακοπές μας. Και καθώς το ελληνικό καλοκαίρι θα μας συνεπαίρνει με την μοναδικότητά του, τίποτα δεν θα μας θυμίζει τον κορωνοϊό.
Ο “εχθρός” ωστόσο δεν φαίνεται να έχει διάθεση να μας… αποχαιρετήσει διά παντός, ενώ και οι ειδικοί δεν παύουν να ανησυχούν και να προβληματίζονται για τις απρόβλεπτες μεταλλάξεις του ιού αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι το φθινόπωρο.
Σαφώς και λόγω των εμβολιασμών, έχει… ανοίξει ο δρόμος για μια πιο αισιόδοξη θεώρηση των πραγμάτων, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται σύνεση και προσοχή για το “αύριο”, για την επόμενη ημέρα.
Όσο ο ιός υπάρχει, καμία “μάχη” δεν θα έχει κερδηθεί ολοκληρωτικά. Ας μένουμε ετοιμοπόλεμοι!

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με την Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα, την Ιταλίδα Δρ Ιστορικών Σπουδών Desi Marangon, τη θεατρική συγγραφέα Κατερίνα Σχοινοπλοκάκη και τον Πρόεδρο του συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ν. Χανίων Χρήστο Μυλωνάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα