Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Ένα “πνευματικό κέντρο τηλεπικοινωνιών”

Αφού περάσαμε τα Χριστούγεννα του 2020, το περασμένο έτος έφθασε στη δύση του. Κοιτάζοντας ψηλά φάνηκε η ανατολή του καινούριου χρόνου 2021. Χρυσοκόκκινος ο ήλιος της. Με μικρές ακτίνες που μεγάλωναν, μάς αγκάλιαζαν και ζέσταιναν παντού. Στο νέο έτος εναποθέσαμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας, ευχόμενοι προς όλους καλή χρονιά, χρόνια πολλά. Με υγεία!! Με υγεία λέμε και ξαναλέμε εννοώντας ότι είναι το μεγάλο αγαθό στη ζωή μας. Υπάρχουν και μεγαλύτερα αγαθά όπως η ειρήνη, η χαρά, η αγάπη και δώρα του Αγίου Πνεύματος αλλά και επίκτητα που προϋποθέτουν και τον χριστιανικό μας αγώνα.
Η υγεία των ανθρώπων σε όλη τη γη απειλήθηκε από τον αόρατο εχθρό τον “κορωνοϊό” και συνεχίζεται να απειλείται… Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό εργάζονται ηρωικά στην πρώτη γραμμή για να σώσουν ζωές. Χρειάζονται και την εξ ουρανού βοήθεια. Για το φλέγον αυτό θέμα και εμείς οι υπόλοιποι μη μένομε άπρακτοι τηρώντας μόνον τα μέτρα. Το τι θα κάνουμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, μας το διδάσκει ο σύγχρονός μας και πολύ αγαπητός και σεβαστός Όσιος Παΐσιος. Αφορμή μου έδωσε η εικονούλα του στο δωμάτιό μου. Θυμήθηκα από την Άγια ζωή του (δεν τον γνώρισα, από διάβασμα), ότι υπηρέτησε την πατρίδα 5 χρόνια με ζήλο και αυταπάρνηση. Ότι εργαζόταν στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών ως Ασυρματιστής.
Μικρή γνώση έχω του αντικειμένου αυτού από την εργασία μου. Στέλναμε και λαμβάναμε “τέλεξ” για σύντομη επικοινωνία να προλάβουμε τις ημερομηνίες, κ.λ.π. Στο αντικείμενο της εργασίας του ο Άγιος μας έδινε και πνευματικό νόημα και συμβούλευε το ίδιο να κάνουμε και εμείς. Δηλαδή να εγκαταστήσουμε ένα πνευματικό κέντρο τηλεπικοινωνιών εντός μας, απ’ όπου θα στέλνουμε μηνύματα (προσευχές) στον ουρανό. Τι επιτακτικότερο από αυτό μας το χρέος; Ας το εγκαταστήσουμε στην καρδιά μας, αφού πρώτα την καθαρίσουμε από τα ζιζάνια και αγκάθια των παθών. Τα υψωμένα μας χέρια ας γίνουν οι πνευματικές κεραίες που θα διασχίζουν τους αιθέρες, για να μεταβιβάζουν τα μηνύματα στον Θρόνο του Θεού. Πρόθυμη Αποδέκτης είναι η “Πρεσβεία” της Παναγίας της Μητέρας μας στον ουρανό. Όπως βοήθησε και εμφανίστηκε στα στρατευμένα παιδιά της στην Πίνδο και νίκησαν έτσι, βοηθάει και θα βοηθήσει και τώρα. Με την παρουσία της ανάμεσα στα κρεβάτια του πόνου και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Θα τους ενδυναμώσει στις προσπάθειές τους. Πρόθυμοι αποδέκτες των μηνυμάτων μας είναι και οι Άγιοί μας.
Ο Άγιος Παΐσιος το είπε στα πνευματικά του παιδιά. «Από εκεί, τον ουρανό, θα μπορώ να σας βοηθήσω περισσότερο». Οι Άγιοι έκαναν τη γη ουρανό με την ζωή τους. Εμείς μη δυνάμενοι να το καταφέρουμε, ας υψώσουμε τη φωνή μας με ικεσία: «Έλα Εσύ Ουρανέ στη γη μας. Έλα στην Ελλάδα μας. Σε περιμένει, σε έχει πολύ ανάγκη».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες