Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Ένα ακόμη καλοκαίρι συζητάμε για τις άμαξες

Περιμένουν αδιαμαρτύρητα κάτω από υψηλές θερμοκρασίες για να πάνε βόλτα τον επόμενο επισκέπτη που θα κάνει “αμαξάδα” στη πόλη, τα άλογα στο παλιό λιμάνι των Χανίων.
Και ναι μεν τα ζώα αυτά έχουν αντοχές, όχι όμως και να κάθονται επί ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο δίχως προστασία τη θερινή περίοδο!
Άλλωστε για τους τουρίστες που κάνουν βόλτα οι άμαξες διαθέτουν σκίαστρο. Σκίαστρα όμως δεν προβλέπονται και για τα τετράποδα πλάσματα.
Αλήθεια τι απέγιναν εκείνες οι ειδικές κατασκευές στις άμαξες για την προστασία των αλόγων για τις οποίες είχε συζητήσει πέρυσι τέτοια εποχή ο δήμαρχος Χανίων με τους αμαξάδες σε συνάντηση στο δημαρχείο; Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων
Τότε είχε αποφασιστεί, η κατασκευή και η τοποθέτηση ειδικών σκιαδίων επί των αμαξών, προκειμένου να προστατεύονται τα άλογα κατά την παραμονή τους στον ήλιο, με τη συνεργασία των ιδιοκτητών τουριστικών αμαξών αλλά και την οικονομική συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Μάλιστα είχε επισημανθεί ότι οι συγκεκριμένες κατασκευές θα έπρεπε να τοποθετηθούν στις άμαξες το συντομότερο δυνατό.
Από τότε πέρασε ένας χρόνος χωρίς να γίνει ουσιαστικά τίποτα για την ευζωία των αλόγων,
Καλές οι πρωτοβουλίες και τα συνοδευτικά δελτία Τύπου με φωτογραφίες, αλλά τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις, αλλιώς δεν έχουν καμία αξία.

 

Στο 2ο επεισόδιο, συζητάμε «Μεσοβδόμαδα» για τις εξελίξεις στην διοίκηση του Δήμου Χανίων και τα πρώτα σενάρια για τους νέους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου… από το παρελθόν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες