Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Εν συντομία

– (Τουρκία-Ε.Ε.) Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (ECFR, 11-6-21), η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών πιστεύει ότι η Τουρκία αποτελεί τον σημαντικότερο αντίπαλο της Ε.Ε. στη διεθνή σκηνή. Μάλιστα, περισσότερο απ’ ό,τι η Ρωσία ή η Κίνα! Δυστυχώς, έπρεπε η Ελλάδα και η Κύπρος, το Αιγαίο, η ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, το προσφυγικό, να υποστούν όχι μόνο λεκτικές αλλά και έμπρακτες επιθετικές τουρκικές ενέργειες ώστε η Ε.Ε. να “ξυπνήσει”! Η δράση της Τουρκίας, η μηδενιστική ανθρωπιστική αντίληψη και η αντίληψη της κτήσης μέσω της αρπαγής και της χρήσης οποιουδήποτε μέσου απαιτηθεί (το ζήσαμε 19 μήνες τώρα), είναι στοιχεία καταγεγραμμένα ιστορικά και αποδεικνύουν πως ίσως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά για τη χώρα αυτή και την πραγματική της εικόνα.

– (Mαραθωνοδρομία, Κίσσαμος-Χανιά) Αισιόδοξο μήνυμα για όλους ότι αργά αλλά σταθερά μπαίνουμε σε κάποια κανονικότητα. Η όλη αθλητική οργάνωση αξίζει συγχαρητηρίων, εφόσον επέτρεψε να συμμετάσχουν στο μαραθώνιο όλες οι ηλικίες (φωτ. 2). Ενστάσεις υπήρξαν μόνο στο υπερβολικό κλείσιμο κεντρικών δρόμων που δυσκόλεψαν πολλούς οδηγούς οχημάτων κυριακάτικα.

– (Kτίσμα στον δρόμο για το Φάρο) Κάποτε είχε δοθεί από τον Δήμο(;) σε ιδιώτες για χρήση… Επί χρόνια τώρα μένει κλειστό το κτίσμα (φωτ. 3). Σκοπεύει ο Δήμος να το αξιοποιήσει διαφορετικά. Πάντως μια καλή ιδέα θα ήταν η μετατροπή του σε μικρό ενυδρείο του ενάλιου πλούτου της δυτικής Κρήτης. Θα ήταν ένα τουριστικό αξιοθέατο και μια πηγή γνώσης για τη μαθητιώσα νεολαία του νομού.

 

Στο 2ο επεισόδιο, συζητάμε «Μεσοβδόμαδα» για τις εξελίξεις στην διοίκηση του Δήμου Χανίων και τα πρώτα σενάρια για τους νέους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου… από το παρελθόν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες