Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Εν Χανίοις και μη

1[ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ] Το στρατόπεδο “Μαρκοπούλου” θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του δημάρχου Χανίων με τον υπουργό Εθνικής Aμυνας Π. Καμμένο (φωτ.) στην Αθήνα. Μια διαπραγμάτευση που συνεχίζεται εδώ και μήνες χωρίς πάντως θετικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, βλέπουμε το στρατόπεδο να “ενεργοποιείται” ξανά και το Υπουργείο να προβάλει αξιώσεις για ενδεχόμενη παραχώρησή του στην τοπική κοινωνία. Σε μια τέτοια συνάντηση πάντως, σίγουρα θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα αν υπήρχε μια μαζική θεσμική εκπροσώπηση των Χανίων. Με τον αντιπεριφερειάρχη, τους βουλευτές του Νομού και άλλους φορείς. «Η ισχύς εν τη ενώσει», κατά πως λένε. Πράγμα, άγνωστο για τα Χανιά…

 

2[ΜΠΑΞΙΣΙ] Η υπόθεση Novartis, ούτε η πρώτη είναι, ούτε η τελευταία που απασχολεί ως σκάνδαλο την ελληνική κοινωνία. Το “μπαξίσι” έχει ριζώσει για τα καλά στη νοοτροπία του Ελληνα και δύσκολο να αποβληθεί. Ο εξωτερικός παρατηρητής της συγκεκριμένης υπόθεσης διαπιστώνει πάντως δύο πράγματα: Πρώτον, ότι εκτός από τον καπνό υπάρχει και φωτιά. Μένει ν’ αποδειχθεί όμως αν και ποιος θα “καεί”, ή αν για πολλοστή φορά η όλη συζήτηση γίνεται για να… τσικνιστούν κάποιοι και μετά να το ξεχάσουμε. Δεύτερο συμπέρασμα, ότι η υπόθεση εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση σε μια δύσκολη στιγμή για εκείνη, μετά τις αντιδράσεις για τις διαπραγματεύσεις με την Π.Γ.Δ.Μ.

 

3[ΟΛΑ ΚΑΛΑ] Χαρές και πανηγύρια στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τον Β.Ο.Α.Κ. Ολα πάνε πρίμα στο συγκεκριμένο θέμα, όπως μας ενημέρωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του κυβερνώντος κόμματος, απαντώντας στο “κατηγορώ” Κοπάση (φωτ.) κατά Σπίρτζη. Απάντηση πάντως επί της ουσίας δεν υπήρχε, γιατί ο π. διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ ανέπτυξε μια επιχειρηματολογία για να αποδομήσει τον “μύθο” Σπίρτζη ο οποίος κοντεύει να κόψει την κορδέλα σε ένα δρόμο για τον οποίο ούτε καν ιδέα έχουν για τη χάραξή του. Στην επιχειρηματολογία αυτή ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με το γνωστό επιχείρημα: «Εσείς τι κάνατε τόσα χρόνια;». Ωραία· αυτοί έκαναν ό,τι έκαναν ή δεν έκαναν τίποτα και οι πολίτες των Χανίων τους έβαλαν στη θέση που είναι τώρα. Δεν οδηγεί πουθενά λοιπόν αυτή η τακτική απαντήσεων αν υποθέσουμε ότι κοινός στόχος όλων είναι να δούμε επιτέλους εξελίξεις για τον Β.Ο.Α.Κ. Εκτός κι αν στόχος είναι ο χαρτοπόλεμος. Επίκαιρος γαρ.

 

4[ΖΩΗΡΕΨΑΝ] Τα τελευταία χρόνια έχει σχολιαστεί πολλές φορές το αντιπολιτευτικό έλλειμμα στα Χανιά. Ουσιαστικά θεσμική “φωνή” κριτικής για τον δικό μας Nομό, ακουγόταν μονάχα διά στόματος Συντυχάκη, του Ηρακλειώτη βουλευτή του ΚΚΕ, αλλά και από τις περιστασιακές παρεμβάσεις του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ήταν άφαντοι. Αυτό φαίνεται να άλλαξε το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο σε τοπικό επίπεδο έχει ανεβάσει κατά πολύ τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Η νέα αυτή τακτική, συμπίπτει χρονικά με την τοποθέτηση του Χάρη Παπαδάκη (φωτ.) ως υπεύθυνου στον τομέα στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Χανίων. Νέα πρόσωπα, νέα δυναμική.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα