Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Εμβολιασμένος 1 στους 4 πολίτες στα Χανιά

Εξαντλημένα εμφανίζονται από χθες στην πλατφόρμα εμβολιασμού, όλα τα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό απέναντι στον κορωνοϊό, τόσο στο Κέντρο Υγείας (Παλιό Νοσοκομείο) όσο και στο Ναυτικό Νοσοκομείο και στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Ηδη τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον για εμβολιασμό ήταν τεράστιο μετά την προτεραιοποίηση των πολιτών άνω των 30 ετών αλλά και την δυνατότητα για επιλογή που δόθηκε στους άνω των 45 ετών. Μάλιστα, όπως έγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα «Χ.ν.», για τους πολίτες 30-44 ετών που εμβολιάζονται υποχρεωτικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca, τα ραντεβού στο Παλιό Νοσοκομείο εξαντλήθηκαν σε λίγα 24ωρα και όποιος επιθυμούσε να κλείσει ραντεβού παραπέμπονταν είτε στο Περιφερειακό Ιατρείο Ταυρωνίτη, είτε σε Σφακιά και Κάνδανο.
Ωστόσο, από χθες, πολίτες που επικοινώνησαν με τα «Χ.ν.» ανέφεραν πως δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού στα Χανιά, κάτι που επιβεβαιώνουν και φαρμακοποιοί. Πάντως, δεν έχει γίνει σαφές αν αυτό το κλείσιμο της πλατφόρμας των ραντεβού, σχετίζεται με θέματα επάρκειας εμβολίων ή εάν πρόκειται για ένα προσωρινό «κατέβασμα» ενόψει του επικείμενου ανοίγματος όλων των ραντεβού για όλες της ηλικιακές ομάδες.

ΡΕΚΟΡ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Το τελευταίο 10ημερο, μετά και τη λειτουργία του Μέγα Εμβολιαστικού Κέντρου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Ναυστάθμου Κρήτης με πέντε εμβολιαστικές γραμμές αλλά και την προσθήκη τέταρτης εμβολιαστικής γραμμής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, οι εμβολιασμοί στα Χανιά έχουν ανεβάσει «ταχύτητα».
Ειδικότερα, σε καθημερινή βάση χορηγούνται πλέον περισσότερες από 1.600 δόσεις εμβολίων ενώ συνολικά μέχρι και την Τετάρτη είχαν γίνει 62.610 εμβολιασμοί, από τους οποίους οι 40.097 αφορούσαν πρώτη δόση ενώ 22.862 πολίτες ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του lab.imedd.org του ιδρύματος Στ. Νιάρχος, οι εμβολιασμοί στα Χανιά το ποσοστό του τοπικού πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί, φτάνει στο 25,61%.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στο μεταξύ, με γραφειοκρατικά εμπόδια εξελίσσεται και η διαδικασία εμβολιασμού υπηκόων ευρωπαϊκών χωρών που διαμένουν μόνιμα στα Χανιά. Όπως μετέφερε Ιταλίδα πολίτης στα “Χ.ν”, τόσο η ίδια όσο και ένας 86χρονος γνωστός Γάλλος καθηγητής, μόνιμοι κάτοικοι Χανίων και οι δύο, έλαβαν μετά από δύο μήνες το προσωρινό ΑΜΚΑ που θα τους δώσει πρόσβαση στον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα αμφότεροι έλαβαν μόλις χθες τον ΑΜΚΑ τους, μετά από αιτήσεις τόσο μέσω της σχετικής πλατφόρμας όσο και μέσω των ΚΕΠ ενώ πληροφορήθηκαν πως η αιτία ήταν ένα πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Υγείας.
Πάντως, ούτε τώρα κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού, ενώ όπως τονίζουν στα «Χ.ν.» θα έπρεπε να έχει βρεθεί μια λύση έστω και επί πληρωμή για να έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό οι άνθρωποι αυτοί.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες