Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Ελπιδοφόρα νέα!…

Σίγουρα νέα καλά, είναι εκείνα που κομίζουν ελπίδες με τη θεσμοθέτηση χαρτοφυλακίου για την Δημογραφία και την Οικογένεια στο Υπουργείο Εργασίας (“ΧΝ.” 9/1/21 σελ. 12)
Κι η ΑΣΠΕ, χαρούμενη, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, την οποία θεωρεί βαρυσήμαντη!
Πλέον, τίθενται οι βάσεις, για να δημιουργηθεί Υπουργείο Οικογένειας. Αίτημα πάγιο από χρόνια της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, και το οποίο είχε καταθέσει στον κ. Μητσοτάκη, από πριν τις Εκλογές ακόμη του 2019.
Πεπεισμένη πλέον η ΑΣΠΕ, ότι έτσι θα ενεργοποιηθεί το ελληνικό κράτος και το ενδιαφέρον για την Οικογένεια και το Παιδί, θα αποβεί αποτελεσματικότερο, με τη φροντίδα και την στήριξη των γονιών… Των πολυτέκνων γονιών, ιδιαίτερα. Εκείνων των ηρώων της καθημερινότητας, που προσφέρουν στη Δημογραφία έμπρακτα και ουσιαστικά!
Σε μια χώρα που γηράσκει, οι νέες ζωές βλέπουν το φως, μ’ ένα “φειδωλό ρυθμό” είναι αλήθεια. Η γονιμότητα μειώνεται δραματικά, και τα εφηβικά νειάτα, καθώς και εκείνα τα πρώτα, και τα δεύτερα δηλαδή, “προσφέρονται” στον τραγικό βωμό των τροχαίων… Δυστυχώς.
Ένα χαρτοφυλάκιο συνιστά αισιόδοξη απόφαση, πολύ αισιόδοξη απόφαση, που σημαίνει την ενεργοποίηση της πολιτείας για την ηλικία του μέλλοντός της… Την Παιδική. Με όλες τις δυναμικές ασφαλώς που βιώνει στο οικογενειακό περιβάλλον, στη σχέση, στην ανάγκη στα ενδεχόμενα που ήθελε προκύψουν, να ‘χει ο γονιός μιαν Αναφορά Παρηγοριάς, συνεργασίας, καθοδήγησης!
Συγχαρητήρια λοιπόν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες