Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Ελληνοαμερικανική συμφωνία

Κύριε διευθυντά,
όλοι εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι νοιώθουμε ιδιαίτερη ανησυχία για όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και καιρό στην περιοχή μας (Μέση Ανατολή, Μεσόγειο). Οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια περιπλέκουν ολοένα και περισσότερο το μέλλον του λαού μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. Μετατρέπουν την χώρα μας ειδικά την Κρήτη και τη Σούδα σε στόχο επιθέσεων – αντιποίνων εξαιτίας της ενεργής στρατιωτικής συμμετοχής στις διάφορες επεμβάσεις σε γειτονικούς λαούς εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μεγάλων ενεργειακών κολοσσών.
Η ανησυχία μας και ο φόβος μας μεγαλώνει από την ανάμειξη της χώρας μας σε ένα μελλοντικό θερμό επεισόδιο με καταστροφικές συνέπειες για όλους μας. Είναι πρόκληση και καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και όλων αυτών που πιστεύουν ότι μέσω μιας νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ θα γίνουμε πιο ασφαλής σαν χώρα.
Η νέα συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση μετατρέπει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο έτοιμο να πλήξει τους γειτονικούς λαούς.

Α) Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Β) Παρέχει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποθηκεύσουν πυρηνικά όπλα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Σούδα, Αραξο κ.ά.)

Γ) Το επιχείρημα για δήθεν οικονομικά οφέλη από τη συγκεκριμένη συμφωνία ανατρέπεται από την έκθεση του Γ.Λ.Κ. (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) που κάνει λόγο για ζημιά από την εν λόγω συμφωνία.

Διεκδικούμε,
– Να αποσυρθεί άμεσα ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις που προωθείται από την ελληνική κυβέρνηση προς ψήφιση.
– Λέμε όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον τόπο μας (Σούδα).
– Κανένας Ελληνας φαντάρος εκτός συνόρων της χώρας μας.
– Να κλείσουν τώρα οι Αμερικανονατοϊκες βάσεις στη χώρα μας.

Βουρλάκης Νίκος,
Μπινιά Ιωάννα,
Κανδιλιεράκης Γιώργος,
Ζωγραφάκης Νίκος,
Παπαδάκης Μανώλης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες