Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έκανε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποίησαν, όπως μεταδίδει στην κεντρική σελίδα το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής, σε αρκετά καταστήματα υγειονομικού ελέγχου στο κέντρο της Αθήνας, οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης: «Ο εθνικός στόχος για τη μείωση του καπνίσματος βρίσκει, όπως καταγράφεται σε σχετικές έρευνες, σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αναμένει απτά δείγματα της βούλησης της πολιτείας για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου, 26.10.2019, και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 27.10.2019, έλεγχους συμμόρφωσης με τις κείμενες διατάξεις περί προστασίας από προϊόντα καπνού, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, προβαίνοντας σε συστάσεις για την ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων του εν λόγω θεσμικού πλαισίου. Το επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχων που θα υλοποιηθεί από μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου, η προστασία της δημόσιας υγείας και η ισότιμη λειτουργία των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων».

1 Comment

  1. Αυτοί που θέλουν να καπνίσουν, μπορούν να το κάνουν όταν θα βρίσκονται μόνοι τους ή βγαίνοντας έξω, σεβόμενοι στους δημόσιους χώρους τους άλλους, που ΔΕΝ καπνίζουν και ΔΕΝ θέλουν να γίνονται παθητικοί καπνιστές ή μεγάλοι είναι αυτοί ή μικροί. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον πολιτισμό αλλά πρωτίστως με το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και ειδικά με τις ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες και τα παιδιά. Στο εξωτερικό, αυτοί που θέλουν να καπνίσουν βγαίνουν μόνοι τους αδιαμαρτύρητα έξω, ακόμα και όταν έχει κακοκαιρία. Εμείς εδώ δείνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στους καπνίζοντες και τους μη καπνίζοντες τους θεωρούμε “ξενέρωτους”. Και όμως, η “μαγκιά” είναι να αντισταθείς σε αυτό που ξέρεις ότι σου κάνει ΚΑΚΟ. ΔΕΝ υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. ΣΩΣΤΕ τους εαυτούς σας αλλά και τους δικούς σας ανθρώπους. ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες