Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Εκθεση σύγχρονης τέχνης

Έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Memento (a)mori: ενθυμού & μη λησμόνει” εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, στο πλαίσιο του εορτασμού για τις “Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.
Στην έκθεση, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Μανόλη Καρτεράκη, συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί Λαμπρινή Μποβιάτσου, Μιράντα Σκυλουράκη & Αλίκη Χιωτάκη. Η έκθεση πραγματεύεται την έννοια της πόλης ως ένα σύνολο αποτυπωμάτων προσωπικής και συλλογικής μνήμης από βιώματα των πολιτών της στον χρόνο, έχοντας ως άξονα αναφοράς το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί Δευτέρα 1 μ.μ. – 8 μ.μ., Τρίτη έως Κυριακή 8 π.μ. – 8 μ.μ.. Ξενάγηση στην έκθεση από τον επιμελητή της θα γίνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παράλληλες δράσεις της έκθεσης είναι δύο μουσικές εκδηλώσεις από το μουσικό σύνολο “Ex Silentio” με τραγούδια από τη μεσαιωνική Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, μουσική από την Ανατολική Μεσόγειο και έργα των Κρητικών Λεονταρίτη και De Laudis. Η πρώτη (σύντομη παρουσίαση) θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, Ναός Αγ. Φραγκίσκου και η δεύτερη, μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες