Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Έκθεση Πολεμικού Μουσείου

» Με γνήσια πολεμικά κειμήλια της Επανάστασης του 1821

Τα γνήσια πολεμικά κειμήλια της Επανάστασης του 1821 και συνοπτικά της ιστορίας της εθνικής παλιγγενεσίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι μαθητές που θα βρεθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο χώρο του Φιρκά στην έκθεση “Το Μουσείο πάει Σχολείο”.

Πρόκειται για την έκθεση που διοργανώνει το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και θα περιοδεύσει σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Επανάστασης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος μέλος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου κ. Αριστομένης Κράγκαρης έκανε λόγο για «μια πρωτότυπη δράση του πολεμικού μουσείο με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού στο πλαίσιο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά, να τονωθεί η ιστορική τους συνείδηση και να αποδώσει κάθε παιδί στην ψυχή του την τιμή και την αξία της στους αγωνιστές του 1821. Είναι μια καλή ευκαιρία να δουν την έκθεση γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα όλα τα παιδιά να έλθουν στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα».

Τέλος ο δήμαρχος Χανίων κ. Π. Σημανδηράκης που επισκέφθηκε την έκθεση δήλωσε τη χαρά του «που η προσπάθεια αυτή να συναντήσει το Πολεμικό Μουσείο τους μαθητές ξεκινάει από εδώ τα Χανιά από ένα χώρο, ο οποίος έχει ήδη συμφωνηθεί και ήδη εργαζόμαστε να στεγάσει το παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Χανίων».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες