Η δεύτερη οµαδική έκθεση Ιρλανδών και Ελλήνων καλλιτεχνών µε θέµα “Λιµάνι/Port” πραγµατοποιείται στα Χανιά από τις 20 έως τις 26 Αυγούστου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράµµατος “Breaking the Patterns” που πραγµατοποιείται σε συνδιοργάνωση των φορέων Capacity Ireland (Ιρλανδία), Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης / Chania Film Festival (Χανιά) και Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης (Ρέθυµνο).
Στην έκθεση συµµετέχουν έξι καλλιτέχνες από την Ιρλανδία και επτά καλλιτέχνες που ζουν στην Κρήτη: Catherine Callanan, Laura Clarke, Luca Cosentino, Chloe O’Brien Bates, Niamh Twomey, James Wellwoud από την Ιρλανδία και Αναστάσιος Αλαντζόγλου, Φαίδρα Γαλανάκη, Θάµαρ Γκούση Γκουργενίδζε, Σωτηρία Καλλία, ∆ήµητρα Ξηράκη, Κατερίνα Σουπεκιώτη, Έλενα Σταυροπούλου από την Ελλάδα.
Σε συνεργασία µε τους Έλληνες καλλιτέχνες και υπό την εικαστική επίβλεψη και καθοδήγηση της Αλίκης Χιωτάκη [Interdisciplinary Artist ~ Body/ Somatic Research ~ Curator], τα έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση αποτυπώνουν τις διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις αλλά και τις συγκλίσεις που προκύπτουν µέσα από την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία των καλλιτεχνών.
Ώρες λειτουργίας: Καθηµερινά 19:00 – 23:00. Είσοδος ελεύθερη.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.