Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Εκθεση “Εν αρχή ην ο έρως”

Το αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας “Ερωτόκριτος” με την εικαστική ματιά 17 καλλιτεχνών από τα Χανιά παρουσιάστηκε προχθές στο Κ.Α.Μ. όπου εγκαινιάστηκε η έκθεση “Εν αρχή ην ο έρως -από τη γένεση ενός αριστουργήματος στους σημερινούς εικαστικούς προσδιορισμούς του”.


Την έκθεση συνδιοργάνωσαν η Ορθόδοξος Ακαδημία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών “Νεώριον Τέχνης”  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως  τις 20 Οκτωβρίου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 40 έργα  ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, σύνθεσης φωτογραφιών, κατασκευή από μέταλλο, κεραμική κ.α Κάθε καλλιτέχνης για να δημιουργήσει το έργο του βασίστηκε σε έναν στίχο του Ερωτόκριτου και το εικονοποίησε!
Σκοπός της Έκθεσης είναι να παρουσιαστεί μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, η διαχρονικότητα του και κυρίως οι πανανθρώπινες αξίες που ο συγγραφέας πρεσβεύει μέσα από το επικό αυτό έργο.
Όπως ανέφερε στα «Χ.Ν.» η Μαγδαληνή Βογιατζή, πρόεδρος Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών “Νεώριον Τέχνης”  « επειδή υπάρχουν συμβολισμοί στον Ερωτόκριτο το σημαντικό μήνυμα που θέλει να δώσει αυτό το αριστούργημα είναι ο αγώνας που δίνει ο άνθρωπος για να κατακτήσει την αρετή.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αναστασία Βεργανελάκη – Κοτσιφάκη, Μαγδαληνή Βογιατζή, Αθηνά Γαλανάκη, Ellen Weijers – Γιγουρτάκη, Σοφία Δασκαλάκη, Χρυσούλα Ζήκου, Γιώργος Κοκοβλής, Βασίλης Κοτρώτσος, Μαριάνθη Λουκάκη, Γρηγόρης Νιόλης, Ευφροσύνη Ουσταμανωλάκη, Νίκος Παπουτσάκης, Βάσω Ρεθεμιωτάκη, Θεόφιλος Σγουρόπουλος, Κώστας Σπανάκης, Τατιάνα Τουζλούκωφ, Μάνος Χαραλαμπάκης.
Επιμέλεια έκθεσης: Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος & Ιστορικός Τέχνης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες