Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Τα εκθέματα αφηγούνται (Επ. 5)

Η Έλια Κουμή κάνει μια βόλτα στα μουσεία των Χανίων, ανακαλύπτει εκθέματα που συνήθως περνάνε απαρατήρητα και αφηγείται τις ιστορίες τους!

Επεισόδιο 5ο
Στο 5ο podcast της σειράς, ο δρόμος μας οδηγεί στην πλατεία Τάλω και στο μνημείο που δημιουργήθηκε από την γλύπτρια Αντωνία Παπατζανάκη για να θυμίζει μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας των Χανίων, το ναυάγιο του πλοίου “Ηράκλειον” στις 8 Δεκεμβρίου 1966, που οδήγησε στον θάνατο περισσότερους από 250 ανθρώπους, βυθίζοντας στο πένθος έναν ολόκληρο νομό.

Επεισόδιο 4ο
Στο 4ο podcast της σειράς, επισκεπτόμαστε την παλιά πόλη των Χανίων, για να ανακαλύψουμε το πιο μεγάλο, το πιο εντυπωσιακό αλλά και παραγνωρισμένο μνημείο της. Τις βυζαντινές και βενετσιάνικες οχυρώσεις.

Επεισόδιο 3ο
Στο 3ο Podcast επισκεπτόμαστε το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και ανακαλύπτουμε την κλειδαριά του Καλέ Καπισί, της Κεντρικής Πύλης των οχυρώσεων των Χανίων, η οποία κατεδαφίστηκε το 1903.

Επεισόδιο 2ο
Στο 2ο podcast επισκεπτόμαστε την Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου και ανακαλύπτουμε το αγαπημένο μελανοδοχείο του Εθνάρχη.

Επεισόδιο 1ο
Στο 1ο podcast της σειράς γνωρίζουμε τον “Δαίμονα”… του Μουσείου Τυπογραφίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα