Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Απομάκρυνση του επικίνδυνου πλοίου στο Καστέλι ζητά η τοπική κοινωνία

66078471_438617883658737_2195457419084038144_n

Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κισσάμου για το πλοίο Skylark που βρίσκεται στο λιμάνι της Κισσάμου και έχει πάρει επικίνδυνη κλίση.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό την Δευτέρα και φορείς και κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση απομάκρυνση του πλοίου καθώς σύμφωνα με ψαράδες της περιοχής στο πλοίο υπάρχουν 5 τόνοι λιπαντικά λάδια και 5 τόνοι πετρέλαιο.
Παράγοντες του τουρισμού της περιοχής ανησυχούν για τυχόν διαρροή των καυσίμων και των λιπαντικών λαδιών στην θαλάσσια περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο νυν δήμαρχος Θ. Σταθακης ο νέος δήμαρχος Γ. Μυλωνάκης, εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου Κισάμου, της Ένωσης τουριστικών καταλυμάτων του λιμεναρχείου κα.

Ενημέρωση έγινε από το δήμαρχο θ. Σταθάκη ότι η υπόθεση με βάση την ενημέρωση που είχε από το λιμενικό ταμείο είναι ότι έχει γίνει συντηρητική κατάσχεση του πλοίου και το δικαστήριο δεν έχει τελεσιδικησει. Το λιμενικό ταμείο θα στείλει πραγματογνωμονα για να ελέγξει την επικινδυνότητα. Το σημαντικό όπως είπαν από το λεναρχειο είναι να απομακρυνθούν οι κατά προσέγγιση 10 τόνοι καυσιμα και οι 2 τόνοι λιπαντικά λάδια.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εγγράφως ο Εισαγγελέας Χανίων.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, θα τοποθετηθεί πλωτό φράγμα προκειμενου προληπτικά να προστατευθεί το λιμάνι αν υπάρξει διαρροή. Το φράγμα θα μπει αύριο το πρωί από το Λιμενικό ταμείο.

Ο αυριανός δήμαρχος Γ. Μυλωνακης ζήτησε άμεση απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που να ζητάει από όλες τις αρμόδιες αρχές να πάρουν πρωτοβουλίες απομάκρυνσης των καυσίμων και να απομακρυνθεί το σκαφος.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος πριν από ενάμιση χρόνο είχε κινδυνεύσει σε θαλασσοταραχή στον κόλπο της Κισσάμου.
Τότε η πλοιοκτήτρια εταιρεία  το εγκατέλειψε και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ρυμουλκά ζήτησε την κατάσχεση του. Η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια με το πλοίο να σαπίζει στην είσοδο του λιμανιού της Κισσάμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα